Hovseterhjemmet ligger i bydel Vestre Aker, sentralt på Hovseter. Dette er Oslo største sykehjem med til sammen 163 plasser.
Hovseterhjemmet ligger i bydel Vestre Aker, sentralt på Hovseter. Dette er Oslo største sykehjem med til sammen 163 plasser.

En beboer på Hovseterhjemmet er død av koronasmitte

En beboer på Hovseterhjemmet som i helgen ble bekreftet smittet med koronavirus, døde torsdag.

Publisert

Det opplyser sykehjemsetaten i Oslo i en pressemelding. Dermed er sju personer med koronaviruset døde i Norge.

Sykehjemsetaten opplyser samtidig at tre beboere på Ellingsrudhjemmet er bekreftet smittet. En av disse døde i forrige uke før smitten ble bekreftet.

I alt har 1.552 personer fått påvist koronasmitte i Norge. 102 personer er lagt inn på sykehus, en dobling av antallet siden mandag.

Les også: Brennevinsmakerne ved Alnaelva er klare til å lage håndsprit. Men mangler tillatelse

Flest registrerte i Viken og Oslo

127 av de nye tilfellene ble rapportert det siste døgnet fram til midnatt natt til torsdag, ifølge FHI.

Det er en oppgang fra onsdag, da 116 nye smittetilfeller ble rapportert.

Viken er fremdeles det fylket med flest registrerte tilfeller. 445 personer er bekreftet koronasmittet i fylket. Oslo har 392 registrerte smittetilfeller. Nordland er med 12 det fylket med færrest registrerte tilfeller.

Les også: Stena Line legger ned danskebåten mellom Oslo og Frederikshavn

Norge har flest i Norden

Til nå har totalt 34.583 personer blitt testet for koronaviruset, ifølge FHI. Norge er blant de landene i verden hvor det er testet flest. Det er imidlertid sannsynligvis store mørketall når det gjelder hvor mange som er smittet, ettersom ikke alle lenger blir testet.

I Norden er det totalt blitt rapportert om 4.065 tilfeller, og det er flest i Norge. Sverige har nest flest med 1.167 registrerte smittetilfeller.

Det er hittil blitt bekreftet seks dødsfall som følge av koronaviruset i Norge. Snittalderen på de fem første døde personene var 89 år, ifølge NRK.

Powered by Labrador CMS