Butikkene til M&E Second Hand drives av noen få fast ansatte sammen frivillige medarbeidere og mennesker i ulike type tiltak.

Bruktkjeden M&E Second Hand donerer to dagers omsetning til ukrainere på flukt

All inntekt forrige og kommende lørdag er øremerket barn og ungdom og rusavhengige. — Vi ønsker å bety en forskjell for menneskene som er rammet av krigen i Ukraina.

Publisert

M&E Second Hand har to avdelinger i Oslo, plassert på Hasle og i Grensen. Som et samarbeid mellom Maritastiftelsen og Erikshjälpen, driftes butikkene etter verdiene «overskudd», «miljø» og «sosialt», forteller Ellen Ravnemyr Jonassen, som er daglig leder ved butikken i sentrum.

— Vi ønsker å tjene penger til de to organisasjonene sitt humanitære arbeid, å ta vare på miljøet gjennom å selge videre varer som er gitt til oss, samt å være en arena for arbeidsmestring og arbeidsglede.

Lørdag som var donerte begge butikkene omsetningen sin til ukrainske flyktninger. Kommende lørdag gjentar de den gode gjerningen.

Ønsker å utgjøre en forskjell

Ravnemyr Jonassen beskriver en følelse av maktesløshet i møte med de dystre nyhetene som stadig gjør seg gjeldende. I tillegg er også noen av hennes medarbeidere direkte berørt. Av den grunn meldte det seg et ønske om å bidra.

En ansatt ved butikken på Hasle viser frem hva pengene går til.

— Vi ønsker å bety en forskjell for menneskene som er rammet av krigen i Ukraina, gjennom å støtte organisasjoner vi har tillit til og samarbeidet med tidligere.

Forrige lørdag gikk pengene til Erikshjälpen, som jobber for trygghet for barn og unge på flukt. Ravnemyr Jonassen understreker at de er ekstra sårbare i en slik situasjon, hvor de risikerer blant annet å bli ofre for menneskehandel. Nå på lørdag går pengene til Teen Challenge, én av samarbeidspartnerne til Maritastiftelsen, som jobber med rusavhengige.

— De hjelper både de som fortsatt er i Ukraina og de som har kommet seg til landene rundt. Vi håper at vi kan være med å inspirere andre bruktbutikker til å gjøre det samme.

Stiller forberedt

Begge butikkene solgte mer enn vanlig den første av de to lørdagene, ifølge Ravnemyr Jonassen. Sammen med Erikshjälpen-butikkene i Sverige ble det samlet inn 2,9 millioner kroner.

— Responsen har vært veldig god. Vi opplever at kundene heier på det vi gjør og synes det er fint å kunne være med å bidra. På lørdag skal vi gjøre vårt for å fylle butikkene med fine varer sånn at salget blir så høyt som mulig. Det er også mulig å donere penger i butikken uten å handle noe.

Powered by Labrador CMS