Å jobbe hjemmefra er blitt standard under koronakrisen. Medisinsk museum ber folk om å dokumentere sin koronahverdag. Materialet kan bli til en utstilling for å dokumentere samtidshistorie.

Teknisk museum vil dokumentere koronahverdagen til folk

Teknisk museum ønsker å invitere folk til å fortelle om sin hverdag under koronakrisen. Målet er å kunne dokumentere og fortelle samtidshistorie.

Publisert

Norge har ikke vært i en tilsvarende situasjon som nå i fredstid, og Nasjonalt Medisinsk museum – som er en avdeling under Teknisk museum i Oslo – ønsker hjelp til å dokumentere denne perioden for ettertiden.

– Vi samler inn fortellinger fra ulike miljøer og enkeltpersoner om hvordan korona preger deres arbeidshverdag, sier prosjektleder Ellen Lange ved Nasjonalt medisinsk museum i en pressemelding.

Målet er å lytte til stemmer og fortellinger som går litt under radaren i offentligheten for øvrig.

Ta kontakt med museet

– Vi ønsker ikke minst å høre fra personer som er knyttet til helsevesenet og helseforvaltningen, sier hun.

De som blir med på denne dugnaden, kan bruke mobilvideoopptak, tekst eller foto som hjelpemidler. Interesserte kan kontakte museet hvis de ønsker å bli med.

Noe av materialet som bli samlet inn, kan bli brukt på museets nettsider samt i den medisinhistoriske utstillingen på museet.

Powered by Labrador CMS