Bård Finne og resten av Vålerengas a-lagsspillere er foreløpig ikke permitterte fra klubben grunnet koronaviruset.
Bård Finne og resten av Vålerengas a-lagsspillere er foreløpig ikke permitterte fra klubben grunnet koronaviruset.

Vålerenga fotball permitterer foreløpig bare trenere og støtteapparat

Flere klubber i Eliteserien har permittert samtlige a-lagsspillere. På Valle er det foreløpig bare administrasjon og støtteapparat som er permittert.

Publisert

Koronautbrudet har skapt store problemer for sports-Norge. Også for fotballklubbene i eliteserien.

Med utsatt seriestart og usikkerhet om årets sesong, har klubbene allerede merket et stort bortfall av inntekter. Dermed har de et stort behov for å kutte kostnader der det er mulig. Haugesund og Sandefjord har bestemt seg for å permittere samtlige a-lagsspillere.

På Valle kan det derimot virke som ledelsen i Vålerenga fotball har litt mer is i magen. Osloklubben permitterer de ansatte i administrasjon og støtteapparat, men beholder foreløpig samtlige spillere.

Stort inntektstap

— Hva gjelder sport, så er det sendt ut permitteringsvarsel til trenere og støtteapparat. Vi kan heller ikke se bort fra permitteringer for spillerne som enda ikke er besluttet, sier daglig leder Erik Espeseth til klubbens hjemmsider.

Daglig leder i Vålerenga fotball, Erik Espeseth, har inntil videre valgt å ikke permittere klubbens a-lagsspillere.
Daglig leder i Vålerenga fotball, Erik Espeseth, har inntil videre valgt å ikke permittere klubbens a-lagsspillere.

Permitteringene i administrasjon og sportslig støtteapparat er gjeldene fra i dag, torsdag.

— Vi som klubb har selvsagt våre utfordringer økonomisk. Inntektsstrømmene har for oss som andre klubber og bransjer stoppet helt opp. I tillegg har utsettelsen fått den konsekvensen at det er langt færre arbeidsoppgaver som skal eller kan gjennomføres nå for de aller fleste av våre ansatte, sier Espeseth.

Tror sesongen vil bli gjennomført

I dagens smitteklima er det vanskelig å spå hva som vil skje med årets fotballsesong. Fotballforbundet regner imidlertid foreløpig med at sesongen kan starte opp første helga i mai måned.

Dermed skulle det være mulig å få gjennomført sesongen innen en forsvarlig tidsramme.

— Alt tyder fortsatt på at sesongen vil gjennomføres i sin helhet, om enn noe forsinket. Det bekreftes også fra UEFA at avslutning og gjennomføring av ligaene er prioritert, og at det er en av årsakene til sommerens EM ble utsatt til 2021, understreker den daglige lederen.

Til slutt kommer han med en liten oppfordring til alle i Vålerenga-familien.

— Mange av oss er nå hjemme. Benytt anledningen til å pleie familien og nære relasjoner, og bruk gjerne våre ulike digitale kanaler til å spre gode og positive budskap, også om Vålerenga, er hilsenen fra sjefen over alle sjefer på Intility arena.

Powered by Labrador CMS