Stappfulle parkeringsplasser, som her i Maridalen, skapte problemer for utrykningskjøretøyer, melder Oslo brann- og redningsetat.

Brannvesenet blir hindret av turfolkets biler

Uvettig parkering ved Oslomarka har ført til flere tilfeller der brannvesenet ikke har kommet fram med sine utrykningskjøretøy. Utfarten til Oslomarka er stor.

Publisert

Ettersom det ikke blir noe tradisjonell hyttepåske i år, ser det ut til at mange i hovedstaden velger å starte påsken i marka istedenfor.

På innfartsårene både til Østmarka og Nordmarka er parkeringsplassene fulle, og mange kommer til å komme tilbake etter skogsturen med en solid bot på ruta etter å ha vært litt for oppfinnsomme med å parkere.

Stor brannfare i marka

Samtidig advarer politiet på Twitter mot å gjøre opp ild og sier det er kommet flere meldinger om mindre branner. Det er svært tørt i marka nå, og det er knyttet stor fare til bruk av ild og grill. Meteorologene har også utstedt gult farevarsel både for torsdag, fredag og lørdag.

– Parkeringsplassene er fulle, og folk parkerer uten å tenke på at våre utrykningskjøretøy skal fram. De trenger minimum tre meter fri bredde på rette strekninger, og mer plass i kurver og svinger, heter det i en pressemelding fra Oslo brann- og redningsetat.

– Her må vi igjen påpeke overfor de av våre innbyggere som ser ut til å gi blaffen – det er ikke ulovlig å bruke hodet! sier fungerende informasjonssjef i brannvesenet, Sigurd Folgerø Dalen.

Ekstrabusser i sving

Også kollektivtransporten har problemer under det store presset med folk som vil ut i skogen. Til VG opplyser Ruter at de har satt inn ekstrabusser, men at de ikke ønsker å frakte så mange passasjerer som nå.

Mange folk hadde tatt turen ut i Maridalen Skjærtorsdag. Ruter hadde satt opp ekstrabusser for å ta unna.

– Kollektivtrafikken er primært for dem som må reise til samfunnskritiske jobber. Påsketuren kan man ta i nærområdet, et sted man kan gå eller sykle til, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til avisen.

Han er også bekymret for at mange passasjerer ikke bryr seg om de smittevernrådene som er kommet og går på busser som allerede er for fulle.

Røde Kors: Godt koronavett

Frivillige i Oslo Røde Kors var skjærtorsdag til stede ved ni utfartsårer i Oslomarka. De kunne melde om stor trafikk, men god oppførsel.

Mange folk hadde tatt turen ut i Maridalen skjærtorsdag. Flere biler stod feilparkert og ble bøtelagt.

– Folk oppfører seg bra og viser godt koronavett. Så fort man kommer inn i marka, er det mer enn nok plass, sier Elin Holmedal, daglig leder i Oslo Røde Kors.

Powered by Labrador CMS