Arbeidet med rivingen av det gamle Tøyenbadet er foreløpig ikke berørt av koronakrisen.

Arbeidet med Tøyenbadet går som planlagt. En rekke vedlikeholdsprosjekter blir fremskyndet

For å holde hjulene i gang i virksomheter som har fått færre oppdrag, fremskynder Oslo kommune vedlikeholdet på Møllergata skole og en rekke andre vedlikeholdsprosjekter.

Publisert

Det bygges i stor stil innen kultur- og idrettssektoren rundt om i byen. Åpning av nytt Muchmuseum og nye Jordal Amfi er rett rundt hjørnet, mens rivingen av det gamle Tøyenbadet allerede er startet.

Åpningen av det nye Munchmuseet er allerede flyttet til høsten mens koronaviruset har skapt usikkerhet rundt sluttføringen av blant annet nye Jordal.

Tøyenbadet foreløpig upåvirket

— Vi har fremdeles aktivitet på alle våre byggeplasser, inkludert Tøyenbadet, Munchmuseet og Jordal. Som følge av folkehelsemyndighetenes råd og anbefalinger for å redusere smitte, har vi en reduksjon i aktiviteten blant annet på Munch og Jordal grunnet karantene og utenlandsk arbeidskraft, sier direktør i kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, til VårtOslo.

Men arbeidene med det nye Tøyenbadet går foreløpig som planlagt, uten reduksjoner i bemanningen.

Nye Frogner ishall er et av prosjektene som kan bli forsinket på grunn av koronaviruset.

Framskynder vedlikehold

Kommunale Undervisningsbygg og Omsorgsbygg gjør det de kan for å holde byggeprosjektene i gang og unngå stengning av byggeplasser. Og for å bidra til å holde hjulene i gang i virksomheter som har fått færre oppdrag, fremskynde kommunen nå planlagt vedlikehold en rekke steder.

— Byggforetakene våre igangsetter vedlikeholdsprosjekter raskere som en direkte følge av koronasituasjonen, forteller byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap).

Møllergata skole er en av byens skoler som nyter godt av framskyndet vedlikehold under koronautbruddet.

Alt fra arbeider på tak, fasader og gulv, til bytting av vinduer, rensing av ventilasjon og flere andre vedlikeholdsoppgaver, utføres nå hurtigere enn planlagt som følge av koronasituasjonen.

Les også: Dette gjør du som osloborger om du tror du er koronasmittet

23 av de 61 vedlikeholdsprosjekter undervisningsbygg har bestilt så langt i år blir gjennomført hurtigere enn planlagt på grunn av korona-situasjonen, forteller administrerende direktør i Undervisningsbygg , Rigmor Hansen, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS