KFUM Oslo-fansen kan glede seg over at laget deres neste år vil spille i OBOS-ligaen. Illustrasjonsfoto: Skaga/ Wikimedia Commons
KFUM Oslo-fansen kan glede seg over at laget deres neste år vil spille i OBOS-ligaen. Illustrasjonsfoto: Skaga/ Wikimedia Commons

– KFUM Arena må bygges på Ekebergsletta

Å erstatte asfalt med fotball er åpenbart en god ide på Ekebergsletta.

Publisert

Ekebergsletta er et av Oslos viktigste områder for rekreasjon, naturopplevelser og idrett. På neste møte i bystyret får endelig Oslos politikere til behandling detaljregulering av området som skal huse nye KFUM Arena.

For oss som førstekandidater for Nordstrand KrF ved bydelsvalget og Oslo KrF ved kommunevalget er det ingen tvil. Bystyret må gå inn for den forelagte planen.

Det viktigste grepet som gjøres er legge til mer areal for fotball for de mange barna og ungdommene som hver uke er i full aktivitet på treninger og kamper. Å erstatte asfalt med fotball er åpenbart en god ide.

Mer friområde på sletta

I tillegg får vi flyttet driftsstasjonen til Oslo kommune fra det viktigste friområdet midt på sletta til de nye byggene som bygges på nordsiden av arenaen.

Alt i alt gir dette mer kapasitet til idrett og mer reelt tilgjengelig areal som friområder på sletta.

KrF heier på frivillighet og idrett i Oslo. Da må vi gi dem fortsatt gode rammebetingelser, så de kan fortsette sitt viktige arbeidet for fellesskap, inkludering og trening.

Powered by Labrador CMS