DEBATT

STOCKHOLM, SVERIGE 20230121. Den høyreextreme politikeren Rasmus Paludan brenner et eksemplar av den muslimske hellige boken, Koranen, mens han holder en offentlig demonstrasjon i nærheten av den tyrkiske ambassaden lørdag.Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
Det hjelper ikke muslimene som er utrygge og blir sjikanert når politikere som sier de ikke liker koranbrenning, sier noe annet når det virkelig gjelder i bystyresalen eller i media, sier Simen Bondevik.

– Koranbrenning bør ikke finne sted i byen vår. Punktum.

Jeg synes det er synd at Eirik Lae Solberg og andre av Oslos lokalpolitikere gir etter for presset fra media og andre aktører. Vi trenger tydelige motstemmer mot koranbrenningen og islamofobien i byen vår.

Publisert

Høyres byrådslederkandidat, Eirik Lae Solberg, har vært i hardt vær etter at han på valgkamp-besøk i en moské ga uttrykk for at han ville begrense muligheten for koranbrenning.

I ettertid har han blitt konfrontert med uttalelsene, og da var han rask med å beklage, trekke frem ytringsfriheten og si at han ville legge til rette for koranbrenning andre steder enn utenfor moskeer.

Jeg synes det er synd at så mange av Oslos lokalpolitikere gir etter for presset fra media og andre aktører. Vi trenger tydelige motstemmer mot koranbrenningen og islamofobien i byen vår.

Det hjelper ikke muslimene som er utrygge og blir sjikanert at politikere kommer til moskeen og sier at de ikke liker koranbrenning, hvis de samme politikerne sier noe annet når det virkelig gjelder i bystyresalen eller i media.

Vi er imot koranbrenning

Dessverre har politikere en lei tendens til å komme med det budskapet de tror lønner seg akkurat der de befinner seg. Derfor bør velgerne lese partienes partiprogram for å finne ut hva partiene virkelig mener.

Vi i Partiet Sentrum er det eneste partiet som på nasjonalt plan har vedtatt at vi er imot koranbrenning. Det bør etterforskes av politiet i kontekst av hatefulle ytringer som brudd på straffelovens paragraf 185.

Lokalt i Oslo har vi vedtatt følgende: “Oslo skal være en livssynsåpen by. Det skal være trygt å praktisere troen din eller livssynet ditt, uansett hva du tror på.

Hatkriminalitet, hets og diskriminering mot muslimer, jøder og andre religiøse minoriteter må bekjempes. Politikere må tørre å ta til orde mot koranbrenning og andre hatefulle handlinger mot religiøse som finner sted i byen vår.”

Nei til hets, uansett sted

Det er flott at Lae Solberg (H) står fast på at han er motstander av koranbrenning og trakassering av muslimer utenfor moskeene. Men jeg er svært uenig med han i at det bør tilrettelegges for koranbrenning andre steder i byen vår.

Hatefulle ytringer og sjikanering av muslimer bør ikke finne sted i byen vår, uansett sted og uansett tidspunkt.

Vi i Partiet Sentrum ønsker oss et livssynsåpent samfunn. Hvor folk kan tro eller ikke tro på akkurat det du vil. Ingen skal diskrimineres, sjikaneres eller trues på grunn av sin religion. Derfor trenger vi lokalpolitikere som er krystallklare på at koranbrenning ikke bør finne sted i byen vår. Punktum.

Powered by Labrador CMS