Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg beskylder Ap/Sp-regjeringen for løftebrudd når antallet nye studentboliger halveres i forhold til løftene i Hurdalsplattformen. Til h. Oslo Høyres ordførerkandidat, Anne Lindboe.

Mener regjeringen forverrer Oslos boligkrise. - Halverer løftet om nye studentboliger, sier Eirik Lae Solberg (H)

I Ap/SP-regjeringens forslag til statsbudsjett legges opp til at det bygges 1.650 studentboliger i 2023. — Det er langt unna de 3.000 studentboligene regjeringen lovet i Hurdalsplattformen, og forverrer boligkrisen i Oslo, mener Eirik Lae Solberg (H).

Publisert

Da Ap/Sp-regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett før helgen uttalte forskning- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) at han ønsker å få fart på bygging av studentboliger.

Til NRK sa Borten Moe at regjeringen legger opp til å øke takten fra rundt 1.000 nye studentboliger årlig til mellom 1.600 og 1.700 nye boliger hvert år.

— En halvering av løftene fra regjeringen

Dette mener Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, er et grovt løftebrudd. Han påpeker at utdanningsministerens tall er en halvering av løftene i regjeringens politiske grunnlag - Hurdalsplattformen.

Høyre-profilen mener regjeringen har halvert løftet, og at det vil forverre den allerede alvorlige boligkrisen for studenter i Oslo.

— For ett år siden sa Ap/Sp-regjeringen at den ville bygge 3.000 studentboliger årlig, sier Lae Solberg til VårtOslo.

På toppen av side 36 i Hurdalsplattformen står det svart på hvitt at regjeringen vil; "trappe opp studentboligbyggingen med mål om 3.000 bygde boliger i året."

Lovet 3.000 nye studentboliger årlig i Hurdalsplattformen: Til NRK sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) nå at regjeringen legger opp til mellom 1.600 og 1.700 nye studentboliger hvert år.

— Regjeringens budsjett halverer egne ambisjoner, og bryter løftet fra Hurdalsplattformen, sier Lae solberg.

— Det legges opp til i forslaget til statsbudsjett at det bare bygges 1.650 studentboliger i 2023. Samtidig går dekningsgraden av studentboliger stadig ned både på landsbasis og i Oslo, sier Lae Solberg.

— Med Sp i regjering har vi et problem

— I dag står fortsatt 3.000 studenter uten bolig i Oslo. Dette «krafttaket» holder ikke, sier Høyres byrådslederkandidat.

Eirik Lae Solberg er bekymret for at Oslo og de andre byene med store utdanningsinstitusjoner og studenter taper med Senterpartiet i regjering.

— Med Senterpartiet i regjering har vi et problem med at de ikke prioriterer byer og byområder. Videre vil de satse på det distriktsrettede arbeidet til Husbanken. I tråd med å satse på områder studentene ikke bor på, settes studentboliger nederst på listen over prioriteringer, sier Høyre-politikeren.

— I budsjettsaken fra Kommunal- og distriktsdepartementet er studentboliger lavest prioritert for Husbanken. Etter løftene om flere studentboliger og oppmerksomheten om hvor vanskelig leiemarkedet er for studenter særlig i Oslo hadde jeg forventet at studentboliger ble prioritert høyere, sier Eirik Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS