Eirik Lae Solberg (H) foran bygget han håper blir sjakkarenaen under sjakk-VM i 2020. Foto: Privat
Eirik Lae Solberg (H) foran bygget han håper blir sjakkarenaen under sjakk-VM i 2020. Foto: Privat

Høyre-topp stiller seg bak Oslo-søknaden til sjakk-VM i 2020

– Jeg er kommet til at vi bør støtte opp om søknaden til sjakk-VM og at arenaen bør være nye Deichman, sier Oslo Høyres leder, Eirik Lae Solberg.

Publisert

VårtOslo har tidligere fortalt at personer fra sjakkmiljøet samt festival- og utelivsbransjen jobber med en søknad om å få sjakk-VM til Oslo i 2020. Nå vil Oslo Høyre fremme et forslag i bystyret om at Oslo kommune støtter søknaden.

— Når vi har en verdensmester fra Oslo-området, Magnus Carlsen, bør vi benytte muligheten. Kommunen bør støtte opp om dette initiativet nå, slik at det kommer klart frem av søknaden til Norges sjakkforbund.

God Oslo-reklame

Eirik Lae Solberg mener et sjakk-VM i Oslo vil være svært god Oslo-reklame og en flott opplevelse for byens innbyggere. – Et sjakk-VM kan vise frem bredden av kulturlivet i Oslo, noe som vil bidra til å løfte frem Oslo som turistby. I tillegg får vi vist frem det moderne Oslo, i Bjørvika.

Høyre-lederen foreslår at Deichman stilles til disposisjon for sjakk-VM.

— Både tror vi at det ville være en fantastisk flott arena, i tillegg ville det være et verdig åpningsarrangement for byens nye kulturbygg, sier Lae Solberg.

Var en brukbar sjakkspiller

Heltidspolitikeren spilte selv sjakk i ungdomsgruppa til Drammen sjakklubb i sin tid. – Jeg vil si jeg var en brukbar spiller. Sjakk er både spennende og bidrar til logisk tenkning. Å få flere barn til å spille sjakk, ville være flott.

Eirik Lae Solberg mener kommunen også bør støtte opp om arrangementet økonomisk, om det skulle trengs. Allerede i førstkommende møte i kultur- og utdanningskomiteen, 13. mars, vil Oslo Høyre fremme saken.

— Jeg håper det skal være mulig å få bred politisk tilslutning til dette initiativet.

Powered by Labrador CMS