Hvis staten ikke kommer på banen og hjelper Oslo kommune, kan det bli rutekutt for trikk, buss og t-bane.
Hvis staten ikke kommer på banen og hjelper Oslo kommune, kan det bli rutekutt for trikk, buss og t-bane.

Passasjersvikt kan gi rutekutt for Ruter

Bruken av Ruters kollektivtilbud falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt.

Publisert

Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten.

Oslo-byrådet foreslår i neste års kommunebudsjett 135 millioner kroner ekstra for å opprettholde kollektivtilbudet i hovedstaden.

Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) sier pengene settes av i en «overgangsperiode». Samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) understreker overfor avisen at det er viktig å gi Ruter forutsigbarhet.

Ber staten trå til

– Vi ber også staten komme på banen fordi vi mener dette er et statlig ansvar, også etter at smitteverntiltakene er opphevet. Det er veldig uheldig og kan påvirke reisemønsteret om vi kutter før det har etablert seg en ny normal, sier Stav.

Byrådet skriver i budsjettforslaget at de vil gi Ruter minst seks måneder fra dagens reiseråd blir opphevet, slik at de kan kartlegge det nye normalnivået.

– Når vi har oversikt over varige endringer i reisevanene, må vi tilpasse rutetilbudet uansett om det er flere eller færre reisende – eller om det er like mange som før, men kanskje til andre tider og steder, sier Stav.

Powered by Labrador CMS