Sigrid Z. Heiberg (31) tar over som leder av Oslo MDG. Som leder vil hun blant annet kjempe mot E18-planene. Foto: ICAN

Sigrid Z. Heiberg (31) ny leder for MDG i Oslo. – Vi er ikke for radikale, tvert imot er vi ikke radikale nok

– Den grønne bevegelsen er den som skaper håp og optimisme for meg og for stadig flere andre. MDG er det eneste partiet som tar natur og klimakrisen på alvor og tør å fronte politikken som trengs.

Publisert

Sigrid Z. Heiberg tar denne helgen over for Einar Wilhelmsen som ny leder av Oslo MDG. Hun kommer fra Kaupanger i Sogn og Fjordane og er utdannet samfunnsgeograf. Heiberg har vært nestleder i Oslo MDG i to år, er bystyrerepresentant og utenrikspolitisk talsperson i MDG.

– De to viktigste kampsakene blir å stoppe monstermotorvegen E18 og snu utviklingen med økende økonomiske forskjeller, sier den nye lederen av Oslo MDG til VårtOslo.

Ikke radikale nok

– Vi er ikke for radikale, tvert imot er vi ikke radikale nok. Verden har ti år på seg for å halvere utslippene. Og det er bare for å ha en sjanse om å begrense oppvarmingen til 1,5 grader. Og selv det er en ekstrem endring av klodens klima, sier Heiberg.

Her er det nye fylkesstyret i Oslo MDG. Bak fra v: Kari Thommasen, Elin Enlid, Herman Søndenaa, Brynjar Arnfinnson, Nora Selnæs (leder i Oslo Grønn Ungdom), Adam Tumidajevicz og Sirin Hellvin Stav. Foran fra v: Rauand Ismail, Sigrid Z. Heiberg og Arne Haabeth.

Den nye fylkeslederen er opptatt av at MDG ikke vil gjøre livet vondt og vanskelig for folk.

– Tvert imot er en grønnere by en bedre by å bo i. Å kjøre bil og spise masse kjøtt gjør deg ikke lykkelig. Det å bo i trygge lokalsamfunn, med små forskjeller mellom folk, gode relasjoner til våre nærmeste, høy tillit til menneskene og institusjonene rundt oss, friske luft og friske barn på en frisk klode – det gjør deg lykkelig.

Var leder av Ungdom mot EU

Heiberg har tidligere vært leder for Ungdom mot EU og medlem i arbeidsutvalget i Nei til EU. Heiberg har også jobbet som kommunikasjonsrådgiver i programkontoret for Områdeløft Grønland og Tøyen.

Heiberg har også i flere år jobbet for The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons.

Ledervervet i Oslo MDG er honorert, men ikke et fulltidsverv.
Powered by Labrador CMS