DEBATT

I stedet for krisepakke til næringslivet i Oslo, mente kommunalminister Nikolai Astrup at kommunen måtte kutte eiendomsskatten.
I stedet for krisepakke til næringslivet i Oslo, mente kommunalminister Nikolai Astrup at kommunen måtte kutte eiendomsskatten.

Julemirakel på Høyres Hus

Det er godt å se at Høyre legger de ideologiske skylappene fra seg og forstår at Oslo trenger pengene fra eiendomsskatten.

Publisert

Oslo Høyre har lagt frem sitt alternative budsjett for byen, og det er når penga skal prioriteres at man ser hva et parti egentlig mener. Der Arbeiderparti-byrådet velger å styrke velferden i byen vår, så velger Høyre heller å kutte i sosiale utgifter og selge unna kommunens eiendom til en verdi av 200 millioner.

Men heldigvis, kan en Arbeiderpartipolitiker si, har Høyre innsett at Oslo trenger eiendomsskatten.

I sitt alternative budsjett så fjerner ikke Høyre eiendomsskatten i Oslo, de fjerner bare 15 prosent av den. De 15 prosentene er selvsagt også viktige for vår felles velferd her i byen, men det er godt å se at Høyre legger de ideologiske skylappene fra seg og forstår at Oslo trenger pengene fra eiendomsskatten.

En åpenbaring på Høyres hus

Når Arbeiderparti-byrådet i Oslo ville at staten skulle hjelpe næringslivet i Oslo med en krisepakke, mente Høyres Nikolai Astrup at vi burde kutte i eiendomsskatten. Nå sier selv Høyres egne folk på rådhuset at de bedriftene som sliter mest med økonomien ikke er de som eier og betaler eiendomsskatt.

Jeg er usikker på hva slags åpenbaring som desembermåneden tok med til Høyres Hus, men dette må jeg si at lover godt.

Eiendomsskatten går til eldreomsorgen

Eiendomsskatten som Høyre har drevet utallige valgkamper mot, er viktig for at folk i Oslo får velferden de fortjener. Med eiendomsskatt i Oslo har Arbeiderpartiet, sammen med resten av byrådet, økt antall ansatte i hjemmetjenesten med 25 prosent.

Man har fått på plass 3000 barnehageplasser og over 50 nye barnehager på fire år i en by med noen av landets lengste barnehagekøer.

Fremover skal eiendomsskatten bidra til å løfte eldreomsorgen i byen vår med å bygge åtte splitter nye sykehjem. Dette er velferd Oslo trenger og et resultat av at det er nettopp Arbeiderpartiet og venstresida som styrer i Oslo.

Ostehøvlekutt i i velferden

Selv med en «eiendomsskatte-åpenbaring» så er det mye i Høyres Oslobudsjett som byen vår ikke trenger.

De foreslår å øke ostehøvelkuttene i kommunen, noe som vil gi våre dyktige ansatte enda dårligere arbeidsforhold.

De velger å bruke mindre penger enn byrådet på å redusere husleia for de som betaler gjengs leie. De vil bygge færre kommunale boliger, samtidig som de vil selge unna kommunens eiendom. Dette er et budsjett oslofolk må være glad for at de ikke får oppleve.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS