Elbilister får igjen bruke kollektivfeltene på E18 mellom Asker og Lysaker, men bare i helgene.

Snart kan elbilene kjøre her igjen: – Gjør dette for å lette presset

Fra lørdag får elbiler igjen bruke kollektivfeltet på E18 vest for Oslo. Dette sier samferdselsministeren om tilsvarende åpning for elbiler i kollektivfeltet på det øvrige riksveinettet i og rundt Oslo i helgene.

Publisert

Elbiler slippes til kollektivfeltet på E18 fra Asker til Lysaker vest for Oslo igjen fra 7. september, men det gjelder bare i helgene.

– Stengingen av kollektivfeltet førte til køer på E18 vestfra, derfor er det bra at vi kan gjøre noe med dette så raskt. Nå åpner vi for at elbilene kan kjøre i kollektivfeltet i helgene allerede fra i morgen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Det ble innført elbilforbud i kollektivfeltene 6. mai, noe som har skapt utfordringer og køer på veiene vest for Oslo.

I samråd med Statens vegvesen ble det derfor bestemt at elbilene skal slippes tilbake i kollektivfeltet i helgene. Dette gjelder på strekningen E18 fra Asker til Lysaker, opplyser Nygård.

Åpner flere steder snart

– Dette gjør vi for å lette presset på veinettet og redusere køene i vestkorridoren i helgene. Jeg er glad for at Statens vegvesen har kastet seg rundt slik at ordningen kommer plass allerede nå, sier Nygård.

Det ble kjent i slutten av august at elbilene kunne få bruke kollektivfeltet i helgene, men det har ikke vært kjent når dette skulle skje.

Tilsvarende åpning for elbiler i kollektivfeltet på det øvrige riksveinettet i og rundt Oslo i helgene kommer også «om litt», opplyser samferdselsministeren.

Ring 1 er stengt

Elbilene ble kastet ut av kollektivfeltene for å redusere biltrafikken til og i Oslo i forbindelse med at ring 1 er stengt i tre år.

Ordførerne i Asker og Bærum og fylkesordføreren i Akershus mener at helgeåpning av kollektivfeltet ikke er nok, og at elbiler med minst to passasjerer bør få bruke kollektivfeltene til enhver tid, skriver NRK.

Powered by Labrador CMS