Teaterregissør Kjersti Horn blir nå teatersjef. Her avbildet ved en tidligere anledning med skuespiller, dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof i bakgrunnen, som var en av de øvrige søkerne til jobben.
Teaterregissør Kjersti Horn blir nå teatersjef. Her avbildet ved en tidligere anledning med skuespiller, dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof i bakgrunnen, som var en av de øvrige søkerne til jobben.

Hun blir den nye sjefen for en av byens kulturinstitusjoner: – En stor ære

– Det er tøffe tider for teatrene og mer enn noen gang trenger de store institusjonene sterk kunstnerlig ledelse, sier Kjersti Horn (46) som er den nye teatersjefen ved Det Norske Teatret.

Publisert

46-åringen fra Oslo tar med det over stafettpinnen etter Erik Ulfsby som sjef ved det nasjonale teateret i Kristian IVs gate. Hun tiltrer som teatersjef i 2025 i et åremål på fem år.

– Det er en stor ære å få lov til å jobbe sammen med kunstnere og staben på Det Norske Teatret for å gjøre prosjektet som teatret er både tydeligere og sterkere. Jeg ønsker å skape rom for at enda flere mennesker kjenner seg velkommen hos oss, sier Kjersti Horn i en pressemelding.

Horn er teaterregissør utdannet ved Dramatiska institutet i Stockholm og har bred erfaring fra flere teatre i Norden. Som nyutnevnt teatersjef, følger hun nå i fotsporene til sin mor, skuespiller og tidligere kulturminister for Arbeiderpartiet Ellen Horn, som i flere år var teatersjef ved Nationaltheatret

110-årsjubilant

Det Norske Teatret feirer i år 110-årsjublieum. Institusjonen spiller teater på nynorsk og norske dialekter midt i hovedstaden. 

Horn blir den første kvinnen i stillingen siden Cally Monrad var sjef ved teatret under okkupasjonen i perioden 1942–45.

– Det er tøffe tider for teatrene og mer enn noen gang trenger de store institusjonene sterk kunstnerlig ledelse, som makter å forvalte samfunnsoppdraget og produksjonsmidlene på en måte som gjør teatret mer potent og åpner opp for flere, legger den påtroppende teatersjefen til.

– Vi har en stor oppgave med å vinne publikums tillit tilbake etter pandemi og uår. Teatret må være tydelig på hva vi kan tilby som refleksjonsrom og samhandlingsarena i vanskelige tider, fastslår Horn.

Allerede synlig innsats

Horn har i sitt virke som regissør allerede gjort sitt arbeid synlig ved Det Norske Teatret gjennom nylige oppsetninger av kritikerroste «Kristin Lavransdatter» og dramatisering av Edouard Louis’ romaner.

Horns nye arbeidsgiver beskriver i en pressemelding at den påtroppende teatersjefen allerede har satt «markante kunstnerlige avtrykk i nordisk scenekunst» og beskriver henne videre som «en uredd regissør som med sin eksperimentelle og risikofylte prosjekt har nådd ut til et stort publikum».

– Sterk kraft

– Hun er en sterk kunstnerlig kraft som vil være med på å utvikle de beste tradisjonene og verdiene i Det Norske Teatret om å være et djervt, åpent og engasjerende teater, uttaler styreleder Hilde Barstad ved Det Norske Teatret som er stolt over å kunne presentere Horn som teatrets nye sjef.

Styrelederen benytter anledningen til å takke avtroppende teatersjef Erik Ulfsby for innsatsen og påpeker at viktige endringer har blitt gjennomført i løpet av hans tid som leder for teatret gjennom innføring av repertoarspill og søndagsforestillinger, i tillegg til økte inntekter og publikumstall år for år.

– Vi skal legge til rette for at vi får en god overgang mellom teatersjefene. Det går vi i gang med nå, avslutter Barstad.

Powered by Labrador CMS