Hilde Barstad og Det norske teatret
Styreleder Hilde Barstad er glad for at teateret har fått såpass mange kvalifiserte søkere.

Disse ønsker å bli teatersjef ved Det Norske Teatret. Se søkerlisten

Stillingen som teatersjef ved Det Norske Teatret er ledig fra 2025. Nå er listen over søkere klar. – Vi er svært fornøyde med at vi har fått så mange kvalifiserte søkere til teatersjefstillingen.

Publisert

Teatersjef Erik Ulfsbys periode ved Det Norske Teatret går mot slutten. Etter 14 år i jobben, er det nå andre som skal ta over et teater som på mange vis er blåst nytt liv i. Søknadsfristen gikk ut 30. mai, og søkerlisten er nå klar.

– Nå skal vi i gang med intervjuprosess og ser fram til å bli bedre kjent med aktuelle kandidater, sier styreleder Hilde Barstad.

I alt har 17 personer søkt stillingen, ti kvinner og sju menn. Tre av kandidatene er konfidensielle.

Et viktig kunstnerisk prosjekt

Hilde Barstad legg vekt på at den nye teatersjefen skal overta et teater med et solid omdømme. Kunstnerisk mot, sterk publikumsoppslutning og teaterkunst på aller høyeste nivå har plassert Det Norske Teatret i tet blant de nasjonale scenekunstinstitusjonene.

Det Norske Teatret er ikke bare ei viktig kunstnerisk kraft i norsk kulturliv, men også en arbeidsplass som gir rom for kunstnerisk utvikling og nytenking. Det Norske Teatret er en stor arbeidsgiver for mange av de dyktigste skaperne av scenekunst, både på kunstnerisk og teknisk side.

Nynorsk språk er teaterets viktigste særmerke. Det Norske Teatret ble startet som en scene for språklig og kunstnerisk frihet, og det er viktig å holde denne tradisjonen i hevd.

Satser i Groruddalen

Det Norske Teatret har gjort et viktig arbeid det siste tiåret med å legge til rette for repertoarspilling, åpne for visninger på søndager, etablere en viktig, mangfoldig satsing og drive nybrottsarbeid gjennom satsingen i Groruddalen.

– En ekstra utfordring for den nye teatersjefen blir å lede en organisasjon inn i en periode der kundevanene er endret gjennom en nesten tre år lang pandemi. Her må en ny teatersjef tenke offensivt, slik at teateret kan holde på den kunstneriske oppdriften og kraften som teateret har hatt de seneste årene, sier Barstad.

Søkerne

Disse har søkt stillinga som teatersjef på Det Norske Teatret:

1. Hilde Lyshaugen (23), skuespiller/koreograf, Nord-Aurdal

2. Weronika Bylica (25), barnehageassistent, Trondheim

3. Jonathan Flom (45), daglig leder/koreograf, Washington/USA

4. Marie Nikazm Bakken (34), kunstnerisk leder, Stockholm

5. Maren Elisabeth Bjørseth (39), regissør, Oslo

6. Ingrid Weme Nilsen (44), sjefdramaturg, Oslo

7. Kjersti Horn (45), regissør, Bærum

8. Hans Pitzschker Henriksen (58), teatersjef, Aalborg

9. Peer Arne Perez Øian (42), regissør, Oslo

10. Nina Elisabet Wester (48), regissør/dramatiker, Oslo

11. Anders T Andersen (56), regissør, Oslo

12. Sigrid Strøm Reibo (40), regissør, København

13. Camara Christina Lundestad Joof (35), dramatiker, Oslo

14. Lisa Lie (42), regissør, Oslo

Powered by Labrador CMS