DEBATT

Tidligere i desember var både byrådsleder Raymond Johansen og Statsminister Jonas Gahr Støre på besøk hos Det Islamske Forbundet, Rabita og fikk se hvordan vårt vaksinesenter fungerer.

– Vi stiller med glede Rabita moskeen tilgjengelig for vaksinering

Ikke nok med at man kan få vaksinen, men helsepersonellet her er flerspråklige og har mye kunnskap, slik at de kan svare på spørsmål om alt fra reiserestriksjoner til bivirkninger.

Publisert

Da pandemien startet i 2020 var vi i Det Islamske Forbundet, Rabita redde for hva som kom til å skje. Det var mye snakk om smitte blant innvandrere, og moskeene ble stengt helt ned i lengre perioder.

Vi så et lite lysglimt i april 2021 da vi fikk lov til å åpne opp for et begrenset antall besøkende, og etter en ganske normal høst er vi nå igjen tilbake til å kunne ta imot bare 50 personer av gangen. Det føles lite, men vi er takknemlige for at vi ikke må stenge helt ned.

Vaksinesenter i moskéen

Det beste har likevel vært å kunne tilby vaksinering mot Covid-19 i moskeen! Gjennom et samarbeid med Oslo kommune og helseetaten har 55 personer blitt vaksinert i Rabita de 4-5 gangene tilbudet har vært tilgjengelig her.

Våre flerspråklige medarbeidere tilbyr både veiledning og vaksinering.

Statsminister Jonas Gahr Støre og byrådsleder Raymond Johansen besøkte Rabita for å se hvordan vaksinestasjonen fungerer og ble veldig imponerte.

Ikke nok med at man kan få vaksinen, men helsepersonellet her er flerspråklige og har mye kunnskap, slik at de kan svare på spørsmål om alt fra reiserestriksjoner til bivirkninger.

Vi stiller på dugnad

Zakiya Wardy er en av de som tok andre dose av vaksinen i Rabita. Hun synes det var et trygt og godt tilbud. Hun hadde ikke planlagt å ta vaksinen den dagen, men da hun ble møtt av sykepleiere og leger i moskeen, var det ingen vanskelig avgjørelse.

«Jeg fikk svar på spørsmålene mine og bestemte meg bare der og da», sa hun. «Det var også veldig fint at en kvinne var tilgjengelig til å sette vaksinen på meg. Det gjorde meg mer komfortabel».

Pandemien er ennå ikke over, så det er nå viktigere enn noen gang at vi ikke gir oss! Vi stiller med glede Calmeyers gate 8 til disposisjon for vaksinedugnaden også i fortsettelsen.

Powered by Labrador CMS