På Oslo Runway presenterte norske designere moter for et internasjonalt publikum.

— Klær er mer enn et plagg, klær er kunst, samfunnskritisk og identitetsskapende

Publisert

Oslo Runway, moteuke i Oslo. Driver vi med sånt? Jadda, om vi gjør!

Nylig åpnet kulturminister Linda Hofstad Helleland Oslo Runway. Under åpningen mente hun det er viktig å tørre å satse, at vi har talenter på vei opp og at norsk design aldri har vært mer bærekraftig.

Tørr å utforske

Etter å ha sett over ti forskjellige norske designer, er jeg både imponert og slutter meg til Hellelands ord. Makan til kreative og inspirerende designere! Jeg ble såpass inspirert at jeg så å si bytta ut hele garderoben min.

Det å tørre å satse burde ikke gjelde bare for designere, men også folket. Tørr å utforsk. Tørr å synes. Tørr å føl deg bra! Klær er mer enn et plagg som henger på, klær er kunst, samfunnskritisk og identitetsskapende.

Nå kan alle se kolleksjonene

Men hvor henvender dem som ikke er innenfor denne” fashionbobla” seg? Dessverre er det ikke bare bare å møte opp til et show. Som regel må du ha en fot innenfor bransjen, som designer, innkjøper, presse eller være omtalt nok til å være ”influencer”, typ kjendis.

Heldigvis har Oslo Runway nå slått på stortromma, og åpner opp for alle til sin første Ree-see showrom. Da får dem som ønsker det muligheten til å se kolleksjoner fra visningene på nært hold. I tillegg får deltakerne muligheten til å forhåndsbestille klær som måtte falle i smak. Muligheten er der, om folk vil bruke den?

Norsk design til skue

Så enten du vil oppleve klær på en annen måte, trenger ny garderobe eller vil se mer av det norske designet som finnes på markedet, så vil jeg anbefale å ta turen til Aker Brygge, fra onsdag til lørdag.

Sjekk ut kolleksjoner fra Anne Karine Thorbjørnsen, Elisabeth Stray Pedersen, Michael Olestad, Moire og Since.

Oslo Runway, mote
Oslo Runway, mote
Oslo Runway, mote
Oslo Runway, mote
Oslo Runway, mote
Powered by Labrador CMS