Hansen & Dysvik
Dyne- og putebutikken Hansen & Dysvik er konkurs etter å ha tapt 100 millioner kroner de siste ti årene. Her fra den tradisjonsrike butikken i Pilestredet. Foto: Google maps

Den tradisjonsrike dynebutikken Hansen & Dysvik er konkurs

Etter 66 år i Pilestredet 12, legges tradisjonsrike Hansen & Dysvik ned. Det gjør også de to andre utsalgene til interiørkjeden i Oslo.

Virksomheten startet i Oslo i 1953 da Kaare Hansen og Bjarne Dysvik bestemte seg for å åpne butikk i Pilestredet 12. Kjeden er familieeid og drives nå av tredje generasjon.

Hansen & Dysvik har tre utsalg i Oslo: i Pilestredet, på Storo senter og på Stovner senter. Nå er selskapet konkurs, ifølge en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene.

100 millioner i tap

Selskapet, som har butikker over hele landet, har tapt store summer, nesten 100 millioner kroner de ti siste årene, ifølge E24.

Hansen & Dysvik har solgt artikler til hjemmet, og primært soverommet, med et stort utvalg av dyner, puter, laken og annet som skal gi deg en god natts søvn. Det har de gjort siden 1953. Kjeden er familieeid, og drives av tredjegenerasjon med Monica Hansen (44) som daglig leder. De siste årene har vært spesielt utfordrende for selskapet.

Kraftig nedbemanning hjalp ikke

– Resultatet for 2017 er selvsagt ikke tilfredsstillende. Men bak disse tallene skjuler det seg en lang og utfordrende prosess med nedleggelse og salg av ulønnsomme butikker. Vi har hatt en kraftig nedbemanning av ansatte, både i butikkleddet og på hovedkontoret. Både hovedkontoret og varelager er blitt flyttet, og vi har iverksatt en ny strategi for selskapet. Når vi ser at 2017 ga et stort løft sammenlignet med resultatene tidligere år ser vi positivt på utviklingen fremover, sa Monica Hansen til Dagens Næringsliv i fjor sommer.

De ti siste årene har Hansen & Dysvik gått med millioner i underskudd og er nå konkurs.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer