soundgarden
Den mangeårige butikken i Storgata 12 kan nå bli lagt ned. Foto: Google maps

Soundgarden er konkurs. De to butikkene i Oslo sentrum står i fare

Soundgarden.no, etterfølgeren til Spaceworld Soundgarden, er konkurs. I løpet av uka blir det trolig avklart om butikkene får noen ny eier.

– Økende utfordringer med likviditet og leverandørkreditt medførte at starten av 2019 ble svært utfordrende og den resterende egenkapitalen var tapt ved starten av februar. Som følge av dette melder selskapet nå oppbud. Det er sannsynlig at deler virksomheten vil kunne drives videre med en ny eier, skriver daglig leder og styreformann, Jan Inge Solheim, i en pressemelding.

Selskapet hadde 15 fysiske butikker og 107 ansatte – 35 av dem på fulltid. I Oslo drev Soundgarden to butikker, i Storgata 12 og i Hammersborggata 2, ved Sentrum politistasjon.

– Det arbeides med mulig drift videre i selskapet, med færre butikker og ny eierstruktur, og jeg regner med at dette blir avklart i løpet av denne uken, sa produktsjef Christian Åkre til Elektronikkbransjen.

Ikke nok varer til jul

Spaceworld Soundgarden gikk konkurs 14. juni i fjor. En uke senere ble det kjent at Soundgarden.no AS ville videreføre en del av butikkene. Men nå er også dette selskapet konkurs.

soundgarden
Butikken i Hammersborggata 2 slet med for lite varelager i julesalget, ifølge ledelsen. Foto: Google maps

– Dessverre var ikke oppstarten tilstrekkelig finansiert, det gjorde at vi ikke klarte å skaffe nok varer fremover mot jul, noe som igjen bidro til at omsetningen ikke ble som forventet den siste tiden, sier Åkre.

Slet etter sammenslåing

Sommerens konkurs for Spaceworld Soundgarden ble begrunnet med problemer etter at de to kjedene slo seg sammen i 2015. – Fusjonen ble tyngre og mer kostbar enn planlagt, sa Jan Inge Solheim til E24 den gangen.

– Markedet har også endret karakter i årene etter fusjonen, med sterk vekst i netthandel på bekostning av omsetning i fysiske butikker, sa Solheim, og varslet at de ville satse tungt på netthandel.

Solheim var en av gründerne bak Hi-Fi Center-kjeden, som ble etablert på starten av 90-tallet. Denne byttet etter hvert navn til Soundgarden, før den slo seg sammen med Spaceworld i 2015.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer