DEBATT

— Et stappfullt bibliotek møtte oss da vi skulle møtes på Deichman Bjørvika, skriver artikkelforfatterne og ber om flere biblioteker og lengre åpningstider..
— Et stappfullt bibliotek møtte oss da vi skulle møtes på Deichman Bjørvika, skriver artikkelforfatterne og ber om flere biblioteker og lengre åpningstider..

- Som studenter må vi på kafé for å lese fordi Deichman Bjørvika er full. Byen trenger et bedre bibliotektilbud!

— Det blir ikke arbeidsro når leiligheten lukter svidd Grandiosa og medstudentene ser på høylytt film. Derfor ber vi oslopolitikerne lytte når vi ber om flere biblioteker med lengre åpningstider.

Publisert

En søndag i mars skulle vi sitte på Deichmann Bjørvika for å skrive et innlegg. Det var her idéen om dette leserinnlegget oppsto.

Et stappfullt bibliotek møtte oss da vi kom inn. Ingen ledige sitteplasser var å oppdrive.

Vi måtte dra til en kafé og bruke penger på en lunken kaffe og en overpriset bolle for å finne en sitteplass. For mange studenter som ikke har en deltidsjobb er det heller ikke alternativ å dra på dyre kaféer!

— Reduserer forskjeller

Løsningen blir derfor å dra tilbake til kollektivet for å les og skrive der. Det blir ikke den beste arbeidsroen når leiligheten lukter svidd Grandiosa og medstudentene ser på høylytt film.

Mange studenter går på stipend og trenger jobb ved siden av studiene for å klare seg. Da de som oftest bare kan jobbe i helgene for å ikke miste for mye studietid, er det å stenge biblioteker klokka 18 i helgene altfor tidlig.

For korte åpningstider tvinger studenter til å lese og skrive i et bråkete bokollektiv.

Oslo er byen med de største sosiale forskjellene i Norge, derfor er et godt bibliotektilbud også et godt tiltak for å redusere forskjellene, skape læringsglede i Oslo og skape et godt kulturmiljø for alle.

Lengre åpningstid og flere biblioteker

Oslo på sitt beste er når alle borgere, og spesielt studenter har en rolig og gratis leseplass!

Under pandemien så vi viktigheten av et godt læringsmiljø. Det var dessverre mange unge som ikke hadde stabile forhold under hjemmeskole. Mange forskningsrapporter viste til at dårlig hjemmeskolesituasjon ga klart mindre læring. Det er alvorlig og noe politikerne må gjøre noe med.

Politikerne har sagt at vi unge skal bli prioritert og da håper vi på et bedre bibliotektilbud også. Biblioteket er en sosial arena for både læring, trivsel, ro og sosialt. Derfor håper vi på at politikerne lytter til oss vil ha lengre åpningstider på bibliotekene og bygger flere biblioteker i hovedstaden!

Powered by Labrador CMS