Røa bibliotek har ikke åpningstider tilpasset arbeidsfolk, mener bibliotekbruker Ketil Fjeld.
Røa bibliotek har ikke åpningstider tilpasset arbeidsfolk, mener bibliotekbruker Ketil Fjeld.

Åpningstidene ved Røa bibliotek er ikke for vanlige folk

Publisert Sist oppdatert

Jeg er en flittig bruker av Røa bibliotek, men jeg skulle gjerne vært en enda flittigere. Dessverre hindrer åpningstidene ved biblioteket meg i dette.

I dag er bibliotekets åpningstider mellom klokken 10.00-18.00. For yrkesaktive er dette en særdeles dårlig åpningstid. Mange er knapt nok kommet hjem fra jobb før biblioteket stenger.

Åpningstidene ved Røa bibliotek.
Åpningstidene ved Røa bibliotek.

Biblioteket er i hvert fall ikke innrettet på at flertallet er yrkesaktive. Noen ganger rekker jeg biblioteket så vidt på hverdager, men når jeg omgås bøker ønsker jeg å ha god tid. Å bla i bøker, kikke nærmere på dem og holde i dem er noe alle bokelskere liker å gjøre. Stress for å bli ferdig innen biblioteket stenger gir en svært dårlig bibliotekopplevelse.

Bør ha et tilbud for yrkesaktive

Derfor er det min påstand at biblioteket på Røa har en svært lite publikumsvennlig åpningstid. Jeg registrerer at biblioteket har mange avislesende pensjonister, noe som er kjempefint. Men biblioteket bør også være et godt tilbud for yrkesaktive.

Jeg har undret meg over hvorfor ikke biblioteket har åpent på søndager. De aller fleste har fri da, og jeg er sikker på at biblioteket ville kunnet trekke til både flere barn og barnefamilier, hadde de holdt åpent på søndager.

Rommet må være åpent

I Strategiplanen til Deichmanske bibliotek står det: En by med et godt bibliotek er en by med unike rom for å møtes på tvers, som skaper tillit mellom byens borgere og gjør oss sterkere i møte med en felles, ukjent fremtid. Flotte ord men da må bibliotekets rom ha åpningstider som gjør at vi slipper inn i dette rommet.