Fra og med fredag blir det mulig å bruke bibliotekkortet til å låse seg inn på Deichman Nydalen utenom betjent åpningstid. Foto: Erik Thallaug

Nå kan folk låse inn seg selv på Deichman Nydalen. Biblioteket blir meråpent

Har du et bibliotekkort, fungerer det som inngangsnøkkel til Deichman Nydalen. Du kan være der fra tidlig til nesten midnatt.

Publisert

Fra og med fredag kan oslofolk med nøkkelfunksjon på bibliotekkortet selv låse seg inn på Deichman Nydalen fra klokka 07.00 om morgenen til 23.00 om kvelden hver eneste dag, hele året. Tjenesten kalles meråpent, og Deichman Nydalen blir Oslos 12. meråpne bibliotek.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen står for den offisielle meråpningen av Deichman Nydalen fredag 29. november klokka 08.00.

– Dette er vel utvilsomt årets beste Black Friday-tilbud. Nå kan oslofolk bruke enda et bibliotek akkurat når det passer dem best, og det koster dem ikke en krone, sier Hansen i en pressemelding.

– Veldig moro

Tidligere har Deichman Nydalen vært åpent fra 08.30 til 19.00 på hverdager. Stian Færden Kristensen er seksjonsleder for Deichman Nydalen, og han ser fram å kunne tilby folk muligheten til å bruke biblioteket også utenom betjent åpningstid.

Har du et bibliotekkort med nøkkelfunksjon, kan du låse deg inn på egen hånd. Foto: Jenny Dellegård / Deichman

– Dette har vi gledet oss til lenge. Folk som bruker biblioteket vårt har vidt forskjellige behov, og nå blir det mye lettere for dem å stikke innom uansett hvordan resten av dagen deres ser ut. Ikke minst er det veldig moro å kunne ønske folk velkommen på søndager, som for mange er helt glimrende bibliotekdager, sier Kristensen.

15 års-grense

Over 85.000 oslofolk har i dag bibliotekkort med nøkkelfunksjon. Det betyr at de kan låse seg inn på de meråpne bibliotekene fra 07.00 til 23.00 hver eneste dag.

Alle over 15 år som skaffer seg bibliotekkort etter 26. september i år, får automatisk nøkkelfunksjon på kortene sine.

De som allerede har bibliotekkort og mangler nøkkelfunksjon, kan enkelt oppgradere ved å logge seg inn på deichman.no. Tjenesten har 15 års aldersgrense.

Powered by Labrador CMS