Johnny Buduson fikk endelig sin A-lagsskåring nr 100. Her blir han intervjuet av Skeid medias Anders Vindegg etter seieren

Skeid fikk endelig betalt i poeng. Vant 3-1 i nøkkelkampen mot Stjørdals-Blink

Ledelse 3-1 og 90 minutter på matchuret var ikke nok for å roe ned Skeidoksene og trener Gard Holme. For mye har gått på tverke i sluttminutter og overtid i år.

Etter seks strake knepne tap mot 1. divisjons antatt beste lag møtte Skeid tabellnabo Stjørdals-Blink. Det var en kamp Skeid ikke måtte tape. Et såkalt sekspoengsoppgjør.

I et uformelt møte med Skeid-supporterne fortalte trener Gard Holme og kaptein Fredrik Berglie om terping på cornere og dødballer.

En innøvd corner

Før tjue minutter var gått av kampen hadde laget satt en dødball i mål. Kaptein Berglie løp seg fri på en corner, og headet ballen i mål, til 1-0 ledelse for Skeid. Saltoen Berglie feiret målet med var imponerende.

Skeid var dog ikke lenge i ledelsen. Etter halvtimen utligner Ivar Sollie Rønning. 1-1 står seg til pause etter en omgang hvor Skeid slet litt og ble liggende bakpå, og hvor Stjørdals-Blink slo mye langt og høyt inn foran skeidmålet.

Genialt eller tidenes feilpasning?

Andre omgang var fem minutter gammel da Skeid igjen tok ledelsen. Johnny Buduson slo en pasning som så ut til å være fullstendig feil, men Suleiman Bojang fikk lagt inn, og foran mål sto unge Jacob Napoleon Romsaas og han headet ballen i mål.

Gard Holme satte inn hodesterke Anders Johansen i forsvaret, og det demmet opp mye for trøndernes pumping av høye baller mot mål.

En overraskende salto fra kaptein Fredrik Berglie. Jacob Romsaas og Bendik Rise ser imponert på

Da Marcus Melchior ble felt, og Skeid fikk straffespark idet 73 minutt. Var hele stadion på Nordre Åsen på beina. Johnny Buduson satte ballen i mål. Den ledelsen holdt inn, uten at den noen gang ble særlig truet.

Spennende avslutning

— Det kokte innvendig på slutten. Jeg regnet med at det ville bli lagt til fem minutter, og det ble det, og mere til, sa en lettet og også trolig stolt Gard Holme etter kampen.

— Stjørdals-Blink slo mer langt en vi hadde ventet, derfor satte vi inn Anders Johan Johansen. Han har spilt de fleste kampene i år, men har hatt en liten skade. Vi må ikke glemme at Stjørdals-Blink hadde sine sjanser de også. Vi bomma litt på presset i første omgang, rygget, og ble liggende for lavt. Det fikk vi rettet på, sa Holme.

Skeidtrener Gard Holme innrømte at det ble spennende når overtidsminuttene sneglet seg av gårde.

Fredrikstadgutt i Skeid

En spiller som virkelig sto fram i denne kampen var Thomas Lopez Borgersen. Opprinnelig fra Fredrikstad, men har valgt Skeid som sin klubb.

— Her får jeg spilletid, og nye utfordringer. Jeg kan utvikle meg videre som fotballspiller, sa han.

Borgersen er spesielt god på å rense unna høye baller. Det fikk han god bruk for i denne kampen. Han syntes den bakre treeren til Skeid var solide i denne kampen.

— Jeg er ikke veldig høy, men jeg har alltid likt å gå i hodedueller, mens han holdt seg til et bandasjert lår.

En fredrikstadgutt i rødt og blått. Thomas Lopez Borgersen spilte en god kamp.

Skeidoksene med banner for Johnny

Johnny Buduson satte inn sitt A-lagsmål nummer100 for Skeid. Han ble feiret av Skeidoksene med et stort banner. Johnny i hundre.

— Det ble jeg overrasket over. Det er så flott at publikum kommer, og at Skeidoksene stiller opp. Jeg skulleønske at skåring nummer 100 var enda mer spektakulær, men det må vi ta som det kommer.

Det ble mange sa-sa-sa fra tribunen utover i kampen, og det ble sikkert noen etter kampen også. Dette var kampen Skeid måtte vinne, og vant.

Dommer Steinar Hauge la lista høyt, noen ganger veldig høyt, men klarte seg fint.

Skeid – Stjørdals-Blink 3-1 (1-1) 785 tilskuere

Skeid: Gundersen- Berglie, Pettersen, Borgersen – Melchior, Olsen, Romsaas, Bojang, Rise- Buduson, Hickson.

Innbyttere: Johansen, Andersen, Østigård Ness, Touré.