Tuva Anine Brusveen-Jensen (Lyn Ski), Nora Elisabeth Falster (Heming IL) og Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelagets SK\Team Kollen) har klart å nå opp til juniorlandslaget på ski.
Tuva Anine Brusveen-Jensen (Lyn Ski), Nora Elisabeth Falster (Heming IL) og Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelagets SK\Team Kollen) har klart å nå opp til juniorlandslaget på ski.

Tre langrennsløpere fra Oslo tatt ut på juniorlandslaget

Tuva Anine Brusveen-Jensen (18), Nora Elisabeth Falster (18) og Milla Grosberghaugen Andreassen (16) fra Oslo har i lang tid vist svært solide prestasjoner i løypa. Nå er de tatt ut til juniorlandslaget i langrenn.

Publisert

Det er kamp om plassene på juniorlandslaget i langrenn, men i dag ble det klart at Tuva Anine Brusveen-Jensen (Lyn Ski), Nora Elisabeth Falster (Heming IL) og Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelagets SK\Team Kollen) er tre av de få utvalgte.

De unge Oslo-talentene har lagt ned utallige timer med arbeid og er svært glade for å bli en del av troppen. Tuva Anine Brusveen-Jensen var en del av laget i fjor, og forsetter i år også.

– Det er en veldig stor fordel å være med, og det var veldig bra i fjor. Det er en god mulighet til å matche seg mot de beste og å få et innblikk i hvor nivået ligger. Man kan lære mye av de som gjør det bra og dele egne erfaringer for å gjøre andre bedre, sier Brusveen-Jensen.

Satser på unge talenter

De tre langrennsløperne har lagt et godt grunnlag for å nå langt i langrennskarrieren. De tar med seg både motivasjon og tanker om hva skal til for å bli best mulig og nå lengst mulig på landslaget.

– Fremover skal jeg legge vekt på de tingene jeg har skjønt at jeg kan bli bedre på. Jeg har lært hvor jeg taper sekunder i hvert renn. Stakingen må for eksempel forbedres. Jeg kommer til å legge vekt på øktene som inneholder mye staking og andre ting som hurtighet og bra avslutning, sier Nora Elisabeth Falster.

Juniorlandslaget består av elleve lovende skiutøvere.
Juniorlandslaget består av elleve lovende skiutøvere.

Kan nå til topps

De lovende langrennstalentene skal trene og konkurrere med elleve andre fra hele landet. Monika Kørra, juniorlandslagstrener i Norges Skiforbund, har stor tro på de unge skiløperne.

– Det er ekstremt tøft å ta seg inn på juniorlandslaget da det er skyhøyt nivå på den norske langrenns-ungdommen. Alle tre er ekstremt motiverte og hardtarbeidende og viser til imponerende resultater sesongen. Vi har stor tro på at de kan nå helt til topps og at tiden på juniorlandslaget skal være en god utviklingsarena kommende sesong.

Til tross for de lovende talentenes unge alder, har de opplevd mye i langrennskarrieren så langt. De tar med seg flere viktige lærdommer i den kommende sesongen på Equinor-juniorlandslaget.

– Noe av det viktigste jeg har lært, er at treningen jeg legger ned gjør meg bedre. Det er viktig å være tålmodig, for det tar tid å bli god, sier Milla Grosberghaugen Andreassen.

Powered by Labrador CMS