Her spiltes det i riktig gamle dager ishockey. Nå får hockeybanen også nytt kunstgress
Her spiltes det i riktig gamle dager ishockey. Nå får hockeybanen også nytt kunstgress

OBOS-sponsing sikrer Skeids storsatsing på Nordre Åsen: Bygger to nye kunstgressbaner

Skeid har i mange år ikke bare hatt et lappeteppe av en hovedbane, men også en av Oslos aller dårligste kunstgressbaner, Nordre Åsen 2. Nå går OBOS inn med 4,5 millioner kroner for å få fortgang i byggingen av nye baner.

Publisert

Banen Nordre Åsen 2 har i mange år vært overmoden for rehabilitering. Men nå har Skeid bestemt seg for å satse.

Det skal bygges to helt nye kunstgressbaner, en for elleverfotball og en mindre bane for syverfotball. Dette vil koste rundt 12 millioner kroner. OBOS bidrar med 4,5 millioner kroner for å sikre at de over 1000 aktive fotballspillerne får gode baneforhold.

Skuffet over at bandy mister skøyteis

Før kunstgresset som ligger på banen nå var Nordre Åsen 2 kjent som Øvre grus. En bane som var en støvørken om sommeren, og som var så dårlig drenert at det faktisk var mulig å drukne ute på banen.

Det var også den banen som i sin tid ble brukt til bandy. Så sent som sist vinter var banen skøytebane for alle i nabolaget.

— En viktig møteplass i lokalmiljøet vinterstid og hjemmet til Skeids bandyavdeling forsvinner. En for mange viktig del av idrettslaget Skeid forsvinner. En viktig klubb i norsk bandy har fått slått inn den siste spiker'n i kista, skriver Helge Holter på Skeid Bandys nettside.

Mikkel Lindbäck er en av rundt ett tusen unge fotballspillere som vil få dra nytte av et nytt kunstgressdekke, og en bane uten telehiv.
Mikkel Lindbäck er en av rundt ett tusen unge fotballspillere som vil få dra nytte av et nytt kunstgressdekke, og en bane uten telehiv.

Men om bandyfolket i klubben er skuffet, så er fotballfolket i Skeid strålende fornøyd.

— Endelig skjer det! For Skeid er dette et etterlengtet løft. Vi har levd med en midlertidig og dårlig bane i elleve år, sier daglig leder Daniel Holmeide Strand i Skeid.

— Jeg gleder meg virkelig!

— Kunstgresset på Nordre Åsen 2 er fra 2004, og ble flyttet opp og rullet ut på den gamle grusbanen i 2011. Så når dekket nå fjernes til sommeren, har det definitivt gjort nytten sin. Nå er det bare filler og hull igjen, sier Strand.

Mikkel Lindbäck (14) er glad for at det endelig blir bedre baneforhold på Nordre Åsen.

— Vi har i mange år sagt fra til klubben om at det må tas tak i den håpløse banesituasjonen. Vi snubler og slår oss. Banen er elendig og farlig å spille på.

Peter Strømsmo Tjelland (13) og Nora Grebstad (14) ser også fram til å en ny treningshverdag med nye baner.

— Vi trener fire ganger i uka, ofte enda mer. Det er så trangt om plassen på hovedbanen, og da må vi trene på denne. Så at den snart blir skikkelig god, med undervarme, det blir bare så bra. Jeg gleder meg virkelig, sier Nora.

— OBOS er Skeids viktigste bidragsyter

OBOS har et stort engasjement for breddeidretten i Oslo, og har de siste 20 årene bidratt med penger til bygging og rehabilitering av en rekke kunstgressbaner. Dette har vært avgjørende for å kunne realisere det store kunstgressløftet i byen.

— For Skeids del har OBOS vært den aller viktigste bidragsyteren til det tilbudet vi gir, helt siden de kom med som hovedsamarbeidspartner for 25 år siden, sier Daniel Holmeide Strand.

— En by som er god å bo i har et godt idrettstilbud. Med gode anlegg og ikke minst nok plass til alle som vil delta. Det er trist at manglende kapasitet og slitne anlegg mange steder, gjør at barn og ungdommer får begrensende muligheter til å drive med idrett, sier sponsorsjef Rasmus Aarflot i OBOS.

— Dette er grunnen til at vi støtter byggingen av blant annet kunstgressbaner, idrettshaller og ballbinger der hvor folk bor. Tenk bare på hvor mange tusen aktivitetstimer årlig en ny kunstgressbane gir og hvor mange som får glede av det,

Powered by Labrador CMS