Illustrasjon: Firuz Kutal
Illustrasjon: Firuz Kutal

– Sett inn heimevernet mot muslimene

En person som i fullt alvor mener at vi skal sette inn militære grupper mot en del av våre egne innbyggere, er ikke verdig en plass i en folkevalgt forsamling.

Publisert

Det går mot valg i byen vår, og partiene er i ferd med å sette opp lister over hvilke kandidater som skal stå på listene. Landets beste menn og kvinner som skal representere oss og våre interesser.

Det er derfor nyttig å se litt på hva de som blir satt opp på listeplass har offentliggjort av meninger og synspunkter. La meg nevne Kent Andersen, som er innstilt til 11. plass på Oslo FrPs liste, uten motkandidat. I januar i fjor skrev han på Document.no følgende innlegg under tittelen «Der loven ikke opprettholdes»:

Fakta:

Spalten Frispark kommer ut hver fredag. Den blir skrevet av Dagfinn Nordbø og illustrert av Firuz Kutal.

– Staten kan organisere borgervern

«Myndighetene i Europeiske land må velge side og ta tilbake kontrollen og sikkerheten med alle midler. Dette innebærer enorm maktbruk mot muslimske enklaver, at flerkultur-prosjektet må avsluttes og egne borgeres interesser blir satt først igjen. Og her er det mulig å montere en sikkerhetsventil for overtrykket av rasende frustrasjon: Staten kan styrke sitt voldsmonopol ved selv å skape organiserte borgervern: Bevæpnede vektere eller en bevæpnet nasjonalgarde. Kanskje det er på tide å trekke heimevernet ut av møllposen og skape en moderne, halvmilitær styrke underlagt politiet? Det vil sikkert gi flere skarpe situasjoner, men hva er alternativet? Det koster å rette opp politiske blundere. Det er nemlig grenser».

Et paranoid virkelighetsbilde

Det skal innrømmes at herr Andersen er blant de ytterst få FRPere som har en god penn. Den bruker han til også å forfatte kriminalromaner, og man håper jo at han kunne brukte pennen mer i den retningen.

Som det fremkommer i sitatet, har han skapt et paranoid virkelighetsbilde som er en actionthriller verdig: Staten skal bygge opp en halvmilitær styrke til innsats mot landets muslimske enklaver. Grunnlaget skal for eksempel være heimevernet, som da skal settes inn i bevæpnede militære aksjoner mot og kontroll av norske innbyggere.

Dette kommer fra en person som representerer et regjeringsparti, og på toppen av det hele kommer denne personen ganske høyt opp på listen for Oslo FrP. Er FrP stolt av dette? Ønsker for eksempel partileder Siv Jensen å kommentere det? Sannsynligvis ikke.

De reaksjonære og alarmistiske elementene i FrP er jo selve grunnfjellet. Det skal hele tiden være der, som en forsikring til de mer rabiate velgerne som er nødvendige for å opprettholde FrPs makt. Utad skal de rabiate ties ihjel, men akkurat så lite at den delen av folket som støtter ytre høyre er fornøyd med partiet.

FrP gjør det ikke så bra i Oslo

Det hører med til historien at kandidat Andersen er klimafornekter og mener at det stort sett ikke er andre faktorer enn solen som påvirker klodens klima. Han mener at de som mener at klimaendringene er menneskeskapt, benekter fakta.

FrP gjør det ikke så bra i Oslo. Akkurat som i USA, er ytre høyre dårlig representert i de store byene. En person som i fullt alvor mener at vi skal sette inn militære grupper mot en del av våre egne innbyggere, er ikke verdig en plass i en folkevalgt forsamling. Han burde heller bruke tiden sin til å lage bøker av sine paranoide fantasier.

Sjekk også ut tidligere utgaver av Frispark.

Powered by Labrador CMS