Illustrasjon: Firuz Kutal
Illustrasjon: Firuz Kutal

Fadervår, du som bor på Filipstad

Indrefileten av indrefileter. Alle eiendomsutvikleres våte drøm. Pengefolkenes ultimate drømmeobjekt. Den siste sjanse for å gi sjøen tilbake til folket.

Publisert

Fri oss fra de absurd tettbygde blokkinfernoer. Fri oss fra de intetsigende betonghelveter. Uten et tre, uten et grønt blad eller gresstrå i kilometers omkrets. Fri oss fra de overprisede luksusboliger og panoramakontorer med grådig ufortjent fjordutsikt.

Hvorfor skal milliardmafiaen og revisorene ha kontorplass ni til fire med byens vakreste utsikt? Fordi de kan? Fordi de har pengene? Men hvorfor? De sitter jo uansett og plirer inn i sine profitable regneark. Og har likevel landsted i Blindleia, Terrassehus i Toscana og hytte i Hafjell. Dette er folk som vet prisen på alt, men ikke verdien av noe som helst.

Frispark

Spalten Frispark kommer ut hver fredag. Den blir skrevet av Dagfinn Nordbø og illustrert av Firuz Kutal.

Fri oss fra de skruppelløse spekulanter. Og kortsynte kapitalflyttere. Forlat dem ikke, for de vet hva de gjør. Men makten er deres, og æren fikk de på billigsalg for lenge siden.

Ja, dette er folk som sannsynligvis har sikret seg dobbel parkeringsplass i himmelen.

Så Fadervår, du som bor på Filipstad. Gi oss fjorden vår tilbake. Legg bilene i rør. La de hundre blomster blomstre. Og la dette bli et menneskenes land.

Sjekk også ut tidligere utgaver av Frispark.

Powered by Labrador CMS