Tøyen Taekwondo Klubbs Richard Ordemann (nummer tre f.v.) vant bronsemedaljen i den prestisjefylte stevnet President's Cup i Albania tirsdag.

Tøyen tok hjem taekwondo-bronse i stort, internasjonalt stevne

Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb vant tirsdag bronse i det prestisjefylte Presidents Cup. 900 utøvere deltok i stevnet, som er Richards første i 2022.

Publisert

Richard Ordemann har mange år med gode resultater bak seg, og var blant annet første norske herreutøver gjennom tidene som har klart kvalifiseringen til OL. I sommer-OL i Tokyo i 2021 ble han nummer fem etter å ta tapt bronsefinalen.

Presidents Cup går av stabelen i Albania, og stevnet tiltrekker seg utøvere fra øverste hylle. Det var totalt 27 utøvere i Ordemanns klasse, og han fikk kjenne på tøff motstand i årets første konkurranser, skriver Kampsportforbundet i en pressemelding.

Tøffe kamper

Richard vant to tøffe kamper innledningsvis mot gresk og ukrainsk motstand. Han møtte deretter Simone Alessio fra Italia i semifinalen. Det ble en tøff semifinale mot en motstander i ypperste verdensklasse: Alessio tok VM-gull i Manchester i 2019.

Viktig motivasjon frem mot Paris

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, understreker viktigheten av å hente motivasjon fra gode konkurranseresultater i satsingen frem mot neste OL.

— Kampene i Presidents Cup var gode og viktige gjennomkjøringer for Richard, som i likhet med de fleste andre utøverne ikke har konkurrert i 2022 grunnet restriksjoner. Det er viktig for Richard og resten av laget å hente motivasjon fra disse øyeblikkene i den videre satsningen mot OL i Paris 2024. Det er sterkt å se Richard og resten av laget jobbe målrettet for å kjempe om medaljer i disse store stevnene, sier Jacobsen.

Powered by Labrador CMS