Chaima og familien har begynt å spise frokost ute i det fri. Det blir enda hyggeligere med en solid benk fra Ruter.
Chaima og familien har begynt å spise frokost ute i det fri. Det blir enda hyggeligere med en solid benk fra Ruter.

Trenger nabolaget ditt en fin benk? Da kan du få en av Ruter

Har du et sted du liker, men som mangler en fin benk å sitte på? Da vil Ruter gjerne høre fra deg.

Publisert

Tilgjengelige uteområder har blitt desto viktigere for folk dette året. Imens sykkeltrafikken øker og utesteder stenger, har også parkene, turstiene og de mange små grønne lungene i byen fått ny giv.

Ettersom Ruter ikke lenger kan oppfordre folk til å ta kollektivt like mye som før, ønsker de nå å bidra til at flere bruker uteområdene.

— Om det er for å spise kebab, handle matvarer og du trenger en «hvilebenk» eller kanskje det hadde vært gull med en benk midt mellom hjemmet ditt og barnehagen sånn at dere kan ta dere en liten pause på veien – vi tar i mot alle forslag, sier Cathrine Myhren, kommunikasjonssjef i Ruter.

Les også: Sykkeltrafikken i Oslo vokser kraftig: Økte med over 41 prosent i høst

Fire benker gjenstår

— Alle kan søke om en benk, så lenge den kan plasseres i Ruters område, sier hun og forklarer at alt som trengs er en kort beskrivelse av hvorfor akkurat du eller dere ønsker denne benken på denne plassen, og hva den eventuelt kan bidra til.

Det er nok med å beskrive stedet man ønsker at benken skal stå, men dersom man i tillegg har et bilde av det, er det ekstra fint. Det eneste kriteriet er at benken står innenfor Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus fylke).

Aryan (17) ønsket seg en lesebenk ute i det fri hvor han kan sitte og lese bøker om vikingtiden eller gjøre skolarbeid.
Aryan (17) ønsket seg en lesebenk ute i det fri hvor han kan sitte og lese bøker om vikingtiden eller gjøre skolarbeid.

Totalt åtte benker skal gis ut til lokale nabolag og områder i byen. Fire benker er allerede satt ut, og fire gjenstår.

— Det er bare fantasien som setter grenser!

— Nå, under pandemien, så er det viktigere enn noensinne at vi klarer å komme oss ut med de mulighetene vi har til det. Så hvis vi kan hjelpe folk litt slik at de kan få se hverandre, selv med god avstand, så mener vi det er viktig, sier Cathrine Myhren.

Hun forteller at de fire som har fått en benk av Ruter har vist til et ønske om å bruke uteområdet sitt mer aktivt. Mange gode begrunnelser og søknader har også kommet inn.

— Vi mottar forslag hver dag, og akkurat nå er vi oppe i 40 benkeforslag. En del har ønsket seg en benk i forbindelse med turer i skogen og fine utkikksposter, og det er også forslag om kebab-benk og benk i skolegårder. Så det er bare fantasien som setter grenser! Vi synes det er gøy med kreative forslag og leser gjennom alle benkeforslag nøye og ser frem til mange gode søknader de neste ukene.

Les også: Endelig får Sofienberg skole benytte Sofienbergparken i friminuttene

De fire som har fått sin egen benk

Hittil har fire personer fått sin nye, lokale benk i Oslo som de kan ta flittig i bruk.

  • Aryan (17)

Aryan går på dramalinjen på Nissen VGS. Han bor med familien sin på Rødtvet i Groruddalen. Han ønsket seg en lesebenk ute i det fri, hvor han kan sette seg ned på fritiden og lese om vikingtiden eller gjøre skolearbeid.

  • Chaima (34)

Chaima bor med mannen sin Nils og datteren Amilia på Bøler. Siden det blir mye hjemme- og innetid under korona, har de begynt å ta med frokosten ut i det fri. Derfor har hun ønsket seg en fin frokostbenk som kan stå ute i nærheten av nabolaget. Kanskje flere familier nå vil finne på det samme?

  • Magnus (27)

Magnus er for tiden jobbsøkende journalist, men jobber som lærer på Lambertseter, der han bor. Han er mye ute og løper, og ønsket seg derfor en hvilebenk som han kan tøye og få igjen pusten på.

Mangus er svært glad for den nye treningsbenken han fikk av Ruter.
Mangus er svært glad for den nye treningsbenken han fikk av Ruter.
  • Mette (33)

Mette bor på Fornebu, og er i mammapermisjon med sitt første barn. Grunnet pandemien har det ikke blitt noen særlig kafébesøk, babysang eller barseltreff. Derfor ønsket hun seg en trillebenk som hun kan sette seg ned på med en kopp kaffe når hun er ute og triller.

Nå kan Mette sette seg ned med en kaffekopp og ta en pause langs stien mens hun er ute på trilletur.
Nå kan Mette sette seg ned med en kaffekopp og ta en pause langs stien mens hun er ute på trilletur.

Slik sender du inn ditt eget benkeforslag

Om du ønsker deg din egen lokale benk, er det bare å klikke deg inn på ruters egne nettsider, hvor du enkelt registrerer din egen begrunnelse. Du kan også sende en e-post direkte til [email protected]. Søknadsfristen er 22. november.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS