Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, er til stede på NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo tirsdag.
Kristin Krohn Devold som er direktør i NHO Reiseliv, er til stede på NHO Reiselivs frokostmøte i NHO-bygget på Majorstuen i Oslo tirsdag.

NHO ut mot Johansens julebord-uttalelse

Oslo-byrådet sier de ikke vil oppfordre bedriftene til å arrangere julebord i år, slik statsministeren gjorde tidligere i uka. – Unødig strengt. Det bør være mulig å ta med ansatte ut på julelunsj, sier Kristin Krohn Devold i NHO.

Publisert

— Statsministeren oppfordret tidligere i uka bedrifter til å holde julebord for sine ansatte. Den oppfordringen tror jeg ikke kan gjelde for Oslo så lenge smittetallene ser ut som de gjør nå, fastslo byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden torsdag ettermiddag.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener det er for strengt.

— Må være mulig å ta en julelunsj

— Dette er unødig strengt, og vi er redd budskapet hans blir misforstått. Det bør være mulig for arbeidsgiver å ta med de ansatte ut på en middag eller en julelunsj i mindre grupper, sier hun.

Krohn Devold påpeker videre at Johansens utsagn er i strid med hva statsminister Erna Solberg (H) sa tidligere i uka.

Oppretter smittevernveileder for julebord

— Som Erna Solberg understreker, er det fullt mulig å arrangere julebord for de ansatte innenfor trygge smittevernrammer – også i hovedstaden, sier hun.

Videre opplyser næringslivsorganisasjonen at de har vært i kontakt med byrådet for å utarbeide en smittevernveileder for julebordsesongen.

Powered by Labrador CMS