Overblikket

Tommi Taimi med flere vokter buret i kampen mot Sparta.
Tommi Taimi med flere vokter buret i kampen mot Sparta.

2-1 målet til Tommi Taimi mot Sparta er en perle det vil bli snakket om i lange tider

Hvorfor ikke resten av Storhamar må i karantene, er et mysterium. Før var det Vålerenga som «eide» forbundet, nå er det kanskje Storhamar?

Så var det duket for kamper igjen i Fjordkraft-ligaen etter den malplasserte pausen i som egentlig skulle vært landslagspause. Malplassert fordi man heller burde gønne på med seriekamper for å ha noe å gå på når pesten treffer Fjordkraft-ligaen.

Pesten har allerede truffet. Storhamarspilleren Jonathan Hafsmoe har vært i kontakt med noen som har testet positivt, og må sitte i karatene og roe ned stumpen noen dager. Hvorfor ikke resten av Storhamar må det samme, er et mysterium. Før var det Vålerenga som «eide» forbundet, nå er det kanskje Storhamar?

Svært tett spilleprogram

Når pesten treffer et lag hardt blir 4-6 kamper utsatt. Så tett er spilleprogrammet i Fjordkraft-ligaen. Først ryker noen kamper under selve karantenen, så ryker noen kamper under opptrening igjen. Under karantenen får man naturlig nok ikke trent som vanlig, så da trenger man noen dager på is igjen for å være klar til kamp.

Det er ikke sånn som i gamle dager da stueparketten var treningsis og mors pene maleri fra nittenhundre og sprengkaldt møtte sitt endelikt i et dårlig plassert håndleddskudd. Men det var ikke noe pest da. Bare mangel på is i august.

En fornøyd Colin Spaberg Olsen etter scoring mot Frisk.
En fornøyd Colin Spaberg Olsen etter scoring mot Frisk.

Mange snodige tap

Torsdag hadde vi Frisk Asker på besøk i vakre nye Jordal Amfi. Kampen ble ikke vakker. Vålerenga spilte udisiplinert, unøyaktig og hadde ikke toppnivået inne. Eller kanskje var det omvendt; overtrening? Colin Spaberg Olsen gjorde så kvelden ikke ble helt begredelig da han noterte seg for to flotte scoringer. Het var også nyankomne Tommi Taimi god i debutkampen sin, han stod for en 1. og en 2. assist.

Ut over at dette følger vi et mønster. Etter spilleopphold sliter alltid Vålerenga big time. Vi har røket på mange snodige tap etter sånne opphold. Nå er vi likt med Frisk Asker på poeng, men de er foran oss på målforskjell eller noe slikt.

En perle

Men vi er altså på topp sammen med Frisk Asker fordi vi var best mot Sparta lørdag, og dette på tross av at spøkelset 2. periode viste seg frem igjen. Ingen, bortsett fra keeper Steffen Søberg, var med i 2. periode. I andre periode reddet Steffen Søberg oss, og 3. periode tok til på stillingen 1-1. Etter ett mål til hvert lag i hver sin periode.

2-1 er en perle det vil bli snakket om i lange tider. Tommi Taimi tar ned en puck fra Daniel Sørvik, og setter den bare kontant i Sparta-nettet. Jeg gjentar, tar ned. Vår nye finne vil som jeg har påpekt før gi oss mange fantastiske øyeblikk.

Sparta reduserte, men Calle Spaberg Olsen satte lekkert inn 3-2, og mot slutten plugget Martin Røymark inn 4-2 i åpent mål.

I sum kan vi takke en meget god Steffen Søberg for seieren. Han holdt oss inne i kampen i 2. periode og hadde flere umulige redninger både i 1. og 3. periode.

Game over.

Blir en ordentlig kamp

Nå venter et par tøffe kamper, først tur til Stavanger torsdag, før Storhamar kommer på besøk lørdag. Stavanger Oilers har hatt en litt rusten start på sesongen for å si det mildt, men ser nå ut til å ha fått opp dampen. Storhamar er alltid farlige når det gjelder Vålerenga. Storhamar kan (som Vålerenga) gi fra seg tulletap, men mot Vålerenga varter de opp med ordentlig kamp.

Jeg husker ikke sist vi raserte dem skikkelig dessverre. Sånt burde man jo huske. Sånt kan man leve lenge på.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS