Godzilla-monsteret står plassert på taket av lobbyen til Clarion Hotell The Hub på Jernbanetorget.
Godzilla-monsteret står plassert på taket av lobbyen til Clarion Hotell The Hub på Jernbanetorget.

Et gedigent, gult godzilla-monster lyser mot Jernbanetorget fra hotelltaket på The Hub. Her er hvorfor

Et humoristisk 20 meter høyt gult monster er plassert på toppen av lobbyen til Clarion Hotel The Hub ved Jernbanetorget. – Vi må stå sammen og fighte ut godzilla!

Publisert

Bak monsterstuntet står kunstnerduoen Jonny Aaseth og Nikolai Gyllenhammar. Sammen går de under navnet Broslo, som er en forkortelse for brødrene av Oslo.

– Først og fremst er dette et humoristisk stikk. Du står opp om morgenen og går ned i byen med maska di på og alt ser mørkt ut, så ser du en selvlysende, gul, 20 meter høy, oppblåsbar monsterfigur oppå et tak. Da må du smile litt da, sier Nikolai.

– Monsteret er et symbol på at folk må stå sammen og fighte ut godzilla. Vi må finne samholdet.

Californebu på Fornebu

Monsteret er ment å skape oppmerksomhet rundt den ferske TV 2-serien «Broslo». Her følger vi kunstnerduoen i deres univers på «Californebu» på Fornebu.

Video: TV2 Sumo

Broslo holder til i store lokaler ved flytårnet på tidligere Fornebu flyplass. Produksjonsselskapet Fremantle og TV 2 har fulgt kunstnerkollektivet i høst, da de følte hvordan korona-epidemien blokkerte kultur og sosiale arrangementer.

– Vi ville lage den dritsvær. Det er alvorlige stunder, men vi forsøker å leve i nuet og si at det kommer en dag i morgen, sier Jonny.

Ble plutselig kunstnere

– Broslo er et kunstsamarbeid som oppstod helt organisk, vi har ingen offisiell kunstutdannelse, men begynte bare å lage store malerier og objekter sammen. Folk elsket det og ville kjøpe tingene, og før vi visste ordet av det, var vi kunstnere på fulltid, forteller Nikko og Jonny i en pressemelding fra TV2.

Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth startet Broslo, som nå er blitt til en TV-serie på TV 2.
Nikko Gyllenhammar og Jonny Aaseth startet Broslo, som nå er blitt til en TV-serie på TV 2.

Nikko kommer fra Oslo og har bakgrunn som bilmekaniker og arkitekt, men begynte som graffitimaler. Jonny kommer fra Brummundal og var profesjonell snowboarder før de møttes.

– Vi traff hverandre gjennom snowboardmiljøet. Vi har begge mye energi og rastløshet i oss og fant etter hvert ut at vi klarte å sette store prosjekter ut i livet sammen.

Powered by Labrador CMS