— Vi har hatt god kjennskap til at det er en høy andel kriminalitet i budbilbransjen, sier næringslivskontakt Christina Rooth ved Oslo politidistrikt.
— Vi har hatt god kjennskap til at det er en høy andel kriminalitet i budbilbransjen, sier næringslivskontakt Christina Rooth ved Oslo politidistrikt.

Politiet bekymret for budbilbransjen i Oslo: - Kjente multikriminelle nettverk har etablert seg i bransjen

— Det er høy andel kriminalitet i budbilbransjen, hevder næringslivskontakt Christina Rooth i Oslo-politiet. Nå vil politiet hjelpe selskapene å unngå skattesnusk og lovbrudd.

Publisert

Politiet i Oslo ser med bekymring på utviklingen i budbilbransjen, og i en rapport anbefales seaalskapene å ansette egne sjåfører.

Ifølge Klassekampen ønsker politiet dette for å unngå hvitvasking, momsbedrag og brudd på arbeidsmiljøloven.

— Høy andel kriminalitet

Politiet mener faren er stor for at mange av sjåfører jobber for folk som ikke har rent mel i posen.

— Vi har hatt god kjennskap til at det er en høy andel kriminalitet i bransjen og at godt kjente multikriminelle nettverk har etablert seg i bransjen, sier Christina Rooth, som er næringslivskontakt i Oslo-politiet.

Politiet, A-krimsenteret og Statens vegvesen har utarbeidet en rapport som inneholder råd for å hjelpe transportselskapene å unngå kriminalitet i framtida.

Til rapporten har bransjen også kommet med innspill.

Blant rådene er å ansette egne sjåfører, å begrense antall ledd med underleverandører og å regne ut hva sjåførene i nederste ledd får betalt, skriver Klassekampen.

Powered by Labrador CMS