Oslo 20240827. Politilogo på skilt utenfor Grønland politistasjon, Grønlandsleiret 44, Oslo kommune.Foto: Thomas Fure / NTB
Politiet etterforsker om det skal ha blitt drevet et callsenter i Finland rettet mot eldre i Norge.

Eldresvindel: Fire personer pågrepet i Oslo etter aksjon mot "callsenter" i Finland

Politiet kan ha stanset såkalte eldresvindlere. Fire personer ble pågrepet i Oslo i forrige uke, siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til det. 25 personer er nå pågrepet i Finland og Norge i saken.

Publisert

Bedragerinettverket som nå etterforskes, skal ha drevet et «callsenter» i Finland rettet mot eldre i Norge og skal ha utgitt seg for å være politi- og bankansatte, skriver VG.

De fire mennene som ble pågrepet onsdag i forrige uke, er varetektsfengslet i to uker. De er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri, opplyser politiadvokat Christian Stenberg til avisen.

Rettet mot eldre i Norge

Norsk politi har inngått en samarbeidsavtale med Finland og Danmark om etterforskning av denne saken gjennom Eurojust i Haag i Nederland.

– Vi etterforsker om det skal ha blitt drevet et callsenter i Finland rettet mot eldre i Norge. Noen av de som er pågrepet i Finland, er norske, bekrefter Stenberg.

Det er ikke klart om noen av de som er pågrepet i Finland, blir begjært utlevert til Norge.

Det er heller ikke kjent hvor mange som er fornærmet i saken. 

Totalbeløpet folk er blitt svindlet for, har derfor ikke politiet oversikt over. I mai/juni mente imidlertid finsk politi at det dreide seg om én million euro – rundt 11 millioner kroner.

– Vi vet at det er mange fornærmede i Norge. Det er et betydelig antall personer som har blitt oppringt av dette nettverket, forteller politiadvokaten.

Ingen av de fire pågrepne sist uke erkjenner straffskyld.

Powered by Labrador CMS