Her på Losæter skal det på søndag være en festival for utsatte ungdom og kulturinteresserte.

Christian ville gi utsatte ungdom eierskap til Sørenga. Nå har det blitt til en hel musikk- og litteraturfestival

Skamløst Nettverk heter nettverket av forfattere og sosialarbeidere som stiller opp for utsatte ungdommer. Søndag arrangerer de en hel musikk- og litteraturfestival på Losæter.

Publisert

– Sommeren 2020 ble alt av festivaler og lignende avlyst i hovedstaden. Vi ble oppmerksomme på at stadig flere ungdommer i utsatte sentrumsområder trakk ut på gatene og forårsaket støy og uønsket aktivitet i sentrum, spesielt i Bjørvika og på Sørenga. Etter henvendelser fra flere borettslag og beboere bestemte vi oss for å forsøke å bidra til en utbedring av situasjonen, forteller forlegger Christian René Wold.

Wold leder Skamløst Nettverk, et ideelt firma som spesialiserer seg på sosialt entreprenørskap innen rus og forebygging av kriminalitet. Målsettingen er at utsatte oslofolk skal kunne leve et problemfritt liv, uten rusmisbruk og kriminalitet og som ansvarsfulle samfunnsborgere.

Skaper eierskap til området

– Vi ble raskt en enige med Bybonden om at vi skulle forsøke å skape noe som ville føre til et annerledes eierskap og forbindelse til området og ble enige om å arrangere en musikk- og litteraturfestival. Ideen om Kulturutflukt Oslo som et gratis arrangement for ungdom og byens øvrige innbyggere var født.

I år er det tredje året for musikk- og litteraturfestivalen, som er blitt et etterspurt blant både store og små.

– Vi har som vanlig 15 ungdommer på jobb som har blitt kurset i forkant av den store dagen og som blir lønnet etter Oslo kommunes satser for ungdomsarbeid.

Festivalen foregår søndag 21. august på Losæter gård, rett ved motorveien og i umiddelbar nærhet til Sørenga Sjøbad.

På programmet:

  • Kevin Mbugua, kjent som både sanger, låtskriver, skuespiller og danser, innleder festivalen.
  • Arvid Skancke Knutsen & Kjell Kjaperud skal lese fra sin bok – Kjaperud som er historien om Norges første rockestjerne - Kjell «Kjaperud» Asperud, også kalt Chappy.
  • Prince Omane skal underholde med noen av sine låter.
  • Aron & Gaaseby er en gnistrende duo som avslutter musikkprogrammet.
  • Forfatter Natassia Malthe. Barnebokforfatter Selja Maria Siggerud forteller om barneboka si, Ikke tull med Småen.

Barneprogrammet inkluderer ponniridning og eventyrlesning

Powered by Labrador CMS