Martina Kin er driftssjef for Åpent Bakeri, som nå har etablert seg i Kværnerbyen. — Alt er laget på råvarer og håndlaget, sier hun.

Fullt hus ved åpningen av Kværnerbyens nyeste bakeri. – Perfekt beliggenhet, forteller Martina

Det var nok av mennesker å se inne på Åpent Bakeri torsdag morgen, da Kværnerbyen åpnet dørene til sitt nyeste og eneste bakeri. Her kunne kundene nyte nybakt brød og fersk kaffe. — Fra vi åpnet klokken 9 har det vært masse kunder, sier driftssjef Martina Kin.

Publisert

Kjeden Åpent Bakeri har vært etablert i Oslo siden 1998, og bakeriet i Kværnerbyen er nå nummer 17 i landet, der kun ett av dem ikke er i Oslo. Åpningen av bakeriet på Kværner gikk ifølge kjedens driftssjef etter all forventing.

— Det er veldig mange her i dag, men vi forventet det egentlig litt, sier driftssjefen Martina Kin.

— Da vi bygde bakeriet kom flere folk forbi og spurte hva det ville bli her, og ordet spredte seg raskt. Det er også mange som har vist interesse på Facebook. I tillegg ga vi også ut smaksprøver til folk i nabolaget for å øke interessen, forteller hun.

Kin forklarer at Kværnerbyen er et perfekt sted for et bakeri, der folk både bor og jobber. Dette gjør at kundene kan være både mennesker på lunsjpause eller småbarnsfamilier ute på tur. — Kværnerbyen er et område med masse folk hele tiden, og vi har noe til alle. Matpakker til store og små, både søtt og sunt, forklarer hun.

Servitør Marie Jacobsen (19) opplevde store mengder med folk på torsdag morgen, men ble likevel ikke overveldet. — Jeg synes det er bare hyggelig, sier hun.

Gjenbruk som interiør

Interiøret på bakeriet er bygget av Øyvind Lofthus, som også startet kjeden. Han har designet interiøret ut ifra gjenbrukte møbler og pyntegjenstander fra andre avdelinger som Parkveien, Barcode, Paleet og Lille Tøyen kolonial.

Veggpanelet er laget av resirkulert tre i teak og palisander fra møbler som ikke lenger kunne brukes, for en lun og hjemlig atmosfære.

Lofthus var en av de som startet bakeriet på slutten av 90-tallet, og har vært både miljøbevisst og kreativ i jobben med designet av dette bakeriutsalget.

Det retro interiøret på Åpent Bakeri i Kværnerbyen er basert på gjenbruk av møbler fra andre avdelinger.

Lange tradisjoner

Åpent bakeri åpnet allerede i 1998 på Inkognito Terrasse. Øyvind Lofthus og Emmanuel Rang ville ha et bakeri som bygde på tradisjon, ekte håndverk, kunnskap og rene, naturlige råvarer. Filosofien deres er menneskelig arbeidskraft og lange liggetider på deigene, som medfører bedre holdbarhet.

— Ingenting er kjøpt her og alt er laget på råvarer og håndlaget. Det er jo litt dyrere men det smaker så mye bedre, forklarer Martina Kin.

— Vi forventetet at det kom til å være mange kunder, så det går unna i dag. Fra vi åpnet klokken 9 har det vært masse kunder, og vi har hatt mye å gjøre, sier driftssjefen før hun må løpe videre til arbeidet.

Powered by Labrador CMS