Denne 14 kvadratmeter store leiligheten i Nydal ble denne uken solgt for 2,25 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 157.143 kroner. Foto: Mads Andersen

Leilighet på 14 kvadrat solgt for 2,2 millioner i Nydalen

En 14 kvadratmeter stor leilighet i Nydalen har blitt solgt for 2,2 millioner kroner. Det gir en pris på over 150.000 kroner per kvadratmeter på den knøttlille leiligheten. �  Jeg syns det er helt utrolig at vi fikk en så god pris, forteller megleren.

Publisert

Dette er i tillegg andre gang på to måneder det settes prisrekord i samme borettslag.

—  Jeg syns det er helt utrolig at vi fikk en så god pris på den leiligheten. Det var to i budrunden som åpenbart var veldig interessert, sier eiendomsmeglerfullmektig, Kasper Hillås i Nordvik Eiendomsmegling, til E24.

Salgssummen for den 14 kvadratmeter store leiligheten havnet på 1,45 millioner. I tillegg har leiligheten en fellesgjeld på 750.000 kroner. Totalprisen ble derfor 2, 2 millioner.

Leilighet med begrensede muligheter

Den lille leiligheten på 14 kvadrat inneholder bad, kjøkkenkrok og oppholdsrom. I tillegg medfølger en kjellerbod på omtrent 2,5 kvadratmeter, og tilgang til en felles takterrasse og fransk balkong.

Leiligheten ligger attraktivt til nær Bedriftsøkonomisk institutt, sentralt i Nydalen. Det lille boarealet gjør at leiligheten har flere utfordringer. Spesielt kjøkkenet har sine klare begrensninger.

— Jeg har ikke solgt en bolig tidligere uten ovn og oppvaskmaskin. Selger pleier ofte å ha en av delene. Jeg tenker uansett at det ikke er så farlig om leiligheten ikke har ovn eller oppvaskmaskin når den er på den størrelsen. Det finnes flere muligheter til å ta oppvasken for hånd, og lage mat som ikke krever stekeovn, forteller megleren.

Kjøkkenet i den nylig solgte leiligheten er verken stort eller teknisk innbydende. Foto: Mads Andersen

10 interessenter og budkrig

Dette til tross var det ti interessenter og to budgivere med i kampen om leiligheten. Dette er andre gang på kort tid det settes salgsrekord i det samme borettslaget.

— For meg virket det som om begge budgiverne hadde bestemt seg for at de skulle ha leiligheten. Det endte til slutt med at den ene nådde sitt tak, den andre la på noen siste kroner, og da var boligen solgt, forteller Hillås.

Fornøyd selger

Selger Martine Teigen har bodd i leiligheten vel et år før hun nå la den ut for salg. Hun er svært fornøyd både med leiligheten og salgssummen. For å få bukt med plassutfordringene har hun benyttet stuen både som oppholdsrom, kontor og soverom. Teigen brukte en sovesofa, og et utslagsbord som både spisebord og kontorpult.

Utsikten fra takterrassen i Nydalen er det ingen ting å si på. Foto: Mads Andersen

—  Jeg kjøpte boligen for drøyt ett år siden for å komme nærmere venner og jobb. Å bo på 14 kvadratmeter er helt uproblematisk med smarte løsninger, en nydelig takterrasse og romslig bod i kjelleren, forteller hun til E24.

Megleren forteller at prisantydningen ble utarbeidet basert på prisnivået på det som har blitt solgt i borettslaget tidligere, og at det var viktig å gå ut med en pris som selger var villig til å selge for. Leiligheten ble solgt til 350 000 kroner over prisantydningen.

– Jeg fortalte min selger at prisantydning absolutt var realistisk å oppnå ettersom boligen var godt vedlikeholdt og hadde en god intern beliggenhet, og at det var min jobb å få et bud over prisantydning. Noe jeg virkelig fikk til denne gangen, sier Hillås.

Her er rommet avbildet som soverom med utslått seng. Foto: Mads Andersen
Powered by Labrador CMS