Mangelen på en måltyv ble svært synlig for Grüner tirsdag kveld. Her er det Jesper Örvall som forsøker seg. Men også denne gang ble det med bare nesten. Foto: Christian Boger

Savnet av en måltyv kostet Grüner dyrt i hjemmekampen mot Sparta

Grüner hadde flere store sjanser til å avgjøre hjemmekampen mot Sparta, men sarpingene ble ett nummer for store. � Vi skulle gjerne ha scoret flere mål, sier Grüner-kaptein Sebastian Skaar.

Lørdag fikk Grüners hockeygutter en kjærkommen seier hjemme mot Manglerud Star.

Tirsdag var håpet å fortsette seiersrekka mot gjestene fra Sarpsborg, men det ble med planen.

Grüner – Sparta Sarpsborg 1-4 (0-0, 0-3, 1-1). Mål: 1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (24.20) Kristian Jakobsson (Anders Tangen Henriksen, Niklas Roest), 0-2 (32.10) Victor Ohman (Eirik Børresen, Emil Lilleberg), 0-3 (32.47) Mikkel Søgaard (Roest). 3. periode: 1-3 (46.57) Håvard Steen (Robin Olsen-Syversen, Marius Carho Hansen), 1-4 (55.42) Roest (Jakobsson, Søgaard). Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Sparta Sarpsborg 9 x 2 min.

Etter å ha spilt jevnt med østfoldingene i store deler av kampen tapte Grüner til slutt 4-1.

— Vi må begynne å score i overtall og så må vi slutte å slippe inn så mye i undertall. Det kan høres enkelt ut, men slik er det, sier hovedtrener Morten Elverud til VårtOslo etter matchen.

De tapte sjansers kamp

Og treneren har så rett, så rett. Hadde løkkalaget utnyttet en eller flere av i alt ni overtallsmuligheter, en av dem til og med fem mot tre, kunne sluttresultatet blitt et helt annet.

Sparta-keeper Sander Berg var nærmest en ugjennomtrengelig vegg i Grüner ishall tirsdag. Foto: Christian Boger

Det hadde heller ikke vært direkte ufortjent om østkantgutta hadde fått med seg ett poeng eller tre, etter en relativt god oppvisning ute på isen

— Vi skulle gjerne ha scoret flere mål. Egentlig synes jeg vi spiller en god kamp i dag, men på dette nivået er vi nødt til å sette sjansene våre, påpeker kaptein Sebastian Skaar.

Nå går Skaar og lagkameratene hans en hektisk uke i møte. Allerede på torsdag er det bortekamp mot Storhamar, mens Frisk venter i Asker på søndag.

Etter det blir det to ukers pause fra seriespill.

— Den tida skal vi forsøke å bruke godt. Det blir godt med litt pause, men det blir også harde treningsøkter, forteller hovedtrener Elverud.

Treg åpning

Første periode i Grünerhallen ble ingen stor forestilling. Gjestene fra Østfold startet perioden best, men etter hvert kom hjemmelaget mer og mer med.

De store sjansene var det derimot langt mellom, og det som kom av farlige sjanser ble stoppet to gode keepere på hvert sitt lag.

— Første periode er vel en ganske daff greie. Likevel synes jeg vi gjør en god jobb. For oss var det viktig å holde nullen så lenge som mulig. Derfor var det godt ikke å slippe inn noe mål de første tjue minuttene, sier Grüner-kaptein Skaar.

Til sutt skulle det bli en scoring for hjemmelaget. Her jubler Marius Carho Hansen (55) og lagkameratene for 1-3-scoringen. Foto: Christian Boger

Helt på tampen av kampen får Sparta to spillere utvist. Dermed spiller Grüner-gutta fem mot tre i ett minutt uten å få uttelling. Perioden ender målløs.

Mangel på målscorere

Om starten på første periode var heller traurig, så var åpningen på andre mye bedre.

Kanskje skyldtes det at Grüner spilte det første minuttet med to mann mer på isen. Og selv om Dælenenga-laget skapte flere sjanser, er det tydelig at at de mangler en skikkelig målscorer.

I tillegg hadde Sparta-keeper Sander Berg et par høyt kvalifiserte redninger.

— Andre periode synes jeg ikke er bra fra oss. I denne kampen gjør vi nok en gang to gode perioder og en som ikke holder mål, mener trener Morten Elverud.

Stadig var det farlig foran Sparta-målet. Her er det Rolf Thomas Aarstad som stoppes av keeper Sander Berg. Foto: Christian Boger

Utover i perioden satte gjestene fra Østfold opp tempoet og fikk mer kontroll over kampen.

Først scoret Hans Kristian Jakobsson med et frekt skudd fra spiss vinkel, før Viktor Öhman og Mikkel Søgaard også fikk satt pucken bak Grüner-keeper Mikkel Wik.

Ga aldri opp

Til tross for tre baklengs i midtperioden, ga Grüner-gutta aldri opp. Flere ganger hadde de sjansen til å score i overtall, men pucken ville ikke inn bak en strålende opplagt Sparta-keeper.

Marius Carho Hansen har vært et friskt pust siden han kom fra MS for vel en uke siden. Foto: Christian Boger

Til slutt skulle det imidlertid løsne. Rett etter at Sparta har kommet seg gjennom et undertallsspill, får Håvard Steen pucken inn bak Sparta-keeperen etter vel 6 minutter av perioden.

Derfra og ut er Grüner det beste laget på isen, men uttellingen er fortsatt et problem. I stedet utnytter Sparta et overtallsspill og en scoring fra Spartas Niklas Roest gjør at sluttresultatet blir 4-1.

— Hittil i sesongen er jeg stort sett fornøyd med prestasjonene våre. Vi blir bedre og bedre. Får vi orden på over- og undertallsspillet skal vi bli vansklige å møte for alle fremover, mener Grüners hovedtrener Morten Elverud.