Vålerenga feirer et av i alt seks mål i kveldens kamp mot Stjernen. Foto: André Kjernsli

Stjernen med frisk åpning mot Vålerenga. Men gutta fra Oslo øst tok etterhvert kontroll

Vålerenga har variert veldig i prestasjonene hittil i sesongen, men er som i fjor klart best hjemme i Forum. Skulle dette bli utslagsgivende mot Stjernen også?

I kveld fikk Vålerenga hockey besøk av et Stjernen-lag som til tross for tap gjorde en god figur hjemme mot Oilers i forrige serierunde.

De første minuttene er kampen åpen uten at noen lag kommer til sjanser. Så drar Daniel Sørvik på seg en utvisning, og gjestene får kveldens første overtallsmulighet – som de ikke får noe ut av.

Vålerenga – Stjernen 6-2 (2-0, 1-1, 3-1). Mål: 1. periode: 1-0 (8.37) Martin Røymark (Andreas Stene), 2-0 (14.26) Svein Linus Rotbakken (Daniel Sørvik). 2. periode: 2-1 (25.09) Andreas Heier, 3-1 (36.31) Magnus Brekke Henriksen (Villiam Strøm). 3. periode: 4-1 (44.09) Jonas Oppøyen (Filip Gunnarsson, Kalle Ekelund), 4-2 (45.42) Daniel Ciampini (Andrew O'Brien, Kyle James Farrell), 5-2 (48.18) Røymark, 6-2 (52.45) Thomas Olsen (Sørvik). Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Stjernen 6 x 2 min.

Røymark åpner ballet

Etter åtte minutter får Stjernen en dobbel-mulighet, men makter ikke å lure Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

Skuddet til Linus Rotbakken fyker inn bak en Stjernen-keeper som antageligvis var godt dekket av Vålerengaspillere. Foto: André Kjernsli

Minuttet etter kommer Martin Røymark gjennom og setter et lurt håndleddsskudd i mål bak Max Nygren i Stjernen sitt mål. 1-0 til Vålerenga!

Dette må føles litt tungt for Stjernen som har vært friske i åpningsminuttene.

Like etter er det hjemmelagets tur til å spille i overtall, og helt på tampen av utvisningen er det klart for ny scoring til Enga. Linus Rotbakken scorer på et skudd fra backposisjon.

Stjernen kommer tilbake

Vålerenga har fått en herlig start på kampen, og et nytt overtallsspill gir mulighet til å stikke ytterligere fra i målprotokollen.

Med det ble ikke flere mål i åpningsperioden, og Vålerenga går til pause med en behagelig og velfortjent ledelse. Nå gjelder det bare å holde trøkket oppe.

Martin Røymark jager pucken i hjemmekampen mot Stjernen. Foto: André Kjernsli

Midtperioden blir jevnere, om nå har Stjernen et lite overtak. Fem minutter ut i perioden er det Stjernens kaptein Andreas Heier som reduserer for gjestene.

VIF-tilhengere vil huske at han spilte for Vålerenga den siste halvdelen av fjorårssesongen, men han returnerte altså til moderklubben før denne sesongen.

Gjestene reduserer igjen

Nå står kampen og vipper litt, og det er sjanser begge veier. Hvilket lag som scorer nå vil kunne få stor betydning for utfallet av kampen.

Det er godt for hjemmefansen å registrere at det er Vålerenga som setter den neste pucken i mål. Magnus Brekke Henriksen er målscorer, og når fløyta går har hjemmelaget fortsatt en to-måls ledelse. Det skal de være fornøyd med

Andreas Stene rekker ikke å pirke inn pucken bak Stjernens målvakt. Foto: André Kjernsli

Det vil ikke overraske mye om Vålerenga nå bruker sisteperioden til å vokte over ledelsen og prøve å spare på kreftene. Om to dager skal de spille borte mot Oilers. Da gjelder det å være pigg i beina.

Scoring i undertall

Fem minutter ut i tredje periode øker Vålerenga til 4-1, og det er en praktfull scoring. Filip Gunnarson kommer i stor fart gjennom midten, ser ut til å skulle runde målet, men legger i stedet tilbake til Jonas Oppøyen som er på rett plass foran kassa og scorer sikkert.

Herlig at hardtarbeidende Oppøyen kommer på scoringslista.

Når man tror at dette kanskje er i boks vil Stjernen det annerledes. Vålerenga har en mann utvist, og Stjernen benytter sjansen til å redusere nok engang. Daniel Ciampini er sist på pucken, og det er ny spenning i kampen.

Filip Gunarsson (52) kan konstantere at Jonas Oppøyen scorer sikkert. Foto: André Kjernsli

Vålerenga pådrar seg en ny utvisning, skal Stjernen redusere nok en gang?

Neida, Martin Røymark snapper opp en tversoverpasning og går fra Stjernen-backene med puck. Og scorer sikkert med back-hand!

Dette kan ha vært avgjørelsen i kampen, og attpå til i undertall.

Klanen roper på to-sifra

Like etterpå er det klart for ny Enga-scoring, Stjernen har nok engang fått en spiller utvist. Landslagsuttatte Thomas Olsen setter et lurt skudd i det korte hjørnet. Vålerenga har vært flinke til å skape trafikk foran Stjernen-buret i hele matchen.

Det er litt lekestue i Forum nå, lufta har gått ut av gjestene og spørsmålet er bare hvor stor seieren vil bli. Klanen er fornøyd, det ropes «alle gutta» og spøkefullt krav om tosifret sluttresultat.

Vålerenga kan ta med seg litt mer selvtillit på flyet til Stavanger om to dager. Det mener VIF-trener Roy Johansen kan komme godt med.

— Jeg ser at Stavanger kjører på, så vi må være på topp om vi skal få med noe hjem derfra. Positivt at vi scorer seks mål. Vi må fortsette å være tette bakover, sier Johansen til VårtOslo.

Thomas Olsen ble kåret til Vålerengas bestemann.