Grüner-keeper Jesper Ekeberg hadde en kjempekamp mellom stengene. Likevel kunne han ikke forhindre at Lillehammer til slutt vant 3-1. Foto: Christian Boger

Grüner hadde Lillehammer i kne - så raknet alt på ett minutt

Grüner hadde ikke vunnet siden første serierunde. Hjemme mot Lillehammer lørdag var de så nære, så nære. � Et utrolig surt tap, sier hovedtrener Morten Elverud.

Siden sesongstarten hjemme mot Narvik hadde ikke Grüners hockeygutter tatt en seier i sin comebacksesong i eliteserien. Lørdag hadde de Lillehammer i kne i 55 minutter. Så raknet det nok en gang.

— Dette var utrolig surt. jeg føler vi spiller en veldig god kamp. Vi hadde så absolutt fortjent er fra denne kampen, sier hovedtrener Morten Elverud til VårtOslo etter kampslutt.

Grüner – Lillehammer 1-3 (1-0, 0-0, 0-3). Mål: 1. periode: 1-0 (8.06) Vojtech Zounek (Jesper Öhrvall, Sean-Michel Sunnqvist). 2. periode: Ingen. 3. periode: 1-1 (54.08) Håkon Stormli (Martin Gran, Petter Grønstad), 1-2 (55.13) Joakim Eidsa Arnestad (Nick Dineen, Juliuz Persson), 1-3 (59.42) Brendan Ellis. Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.

Skuffede spillere

Med den tapsrekka Grüner-gutta har hatt siden første serieomgang, hadde det smakt utrolig bra med en seier lørdag. Og det var nære på. Etter å ha vært det beste laget i to perioder, ble de siste fem minuttene av kampen et realt antiklimaks for østkantlaget.

— I dag fortjener vi å vinne, men når du ikke scorer på de sjansene du får blir det gjerne sånn at at du ikke får med deg alle poengene, sier en tydelig skuffet Jesper Ekeberg.

I andre periode hadde Håvard Steen en kjempesjanse til å gi Grüner ledelsen 2-0. Lillehammer-keeper Jørgen Hanneborg reddet mesterlig. Foto: Christian Boger

Grüner-keeperen hadde en stor dag mellom stengene, og kunne egentlig lite gjøre med scoringene laget fra mjøsbyen vartet opp med.

Målvakt Jesper Ekeberg innrømmer at det begynner å merkes at laget ikke har vunnet siden serieåpningen.

— Det er klart vi merker motgangen, men vi skal gjøre vårt beste for å snu dette. I dag synes jeg også vi straffes hardt av dommerne helt på slutten, mener han.

— Sliter med å holde helt ut

Etter å ha tapt kampen i løpet av ett minutt på tampen av den siste perioden, innrømmer hovedtrener Elverud at det nyopprykkede laget hans sliter med å holde kamper ut.

— Vi blir gradvis mer og mer slitne utover i kampen. Det gjør at at vi taper her i dag, sier treneren.

Grüner-gutta var nærme en bombe mot Lillehammer, men sliter med å avgjøre kamper. Her er det Jesper Örvall som er nære på. Foto: Christian Boger

Nå ser både trenerteam og spillere framover. Torsdag tar de turen til Stavanger, mens de neste lørdag møter Manglerud Star hjemme i ishallen på Dælenenga.

— Nå er det snart på tide at vi får en seier igjen hjemme. Det fortjener vi, mener keeper Ekeberg.

Imponerende start

Etter torsdagens kollaps i Sparta Amfi, var det rettet stor interesse for hvordan Grüner-gutta skulle ta seg inn igjen.

Og det var tydelig at tiden fra Sparta-kampen ble brukt godt. Det var et offensivt og angrepsvillig Grüner-lag som kom på isen, og i store perioder av åpningsperioden var de klart bedre enn de mer meritterte Lillehammer-spillerne.

Grüners Vojtech Zounek fikk æren av å åpne scoringene lørdag. Her gratuleres han av Kristian Kucera. Foto: Christian Boger

Ufortjent var det heller ikke da Vojtech Zounek etter vel åtte minutter av perioden, i overtallspill , kunne sende Grüner i ledelsen etter assist fra Jesper Örwall og Sean-Michael Sundquist.

Derfra og inn var oslolaget klart best. Gjestene fra Lillehammer hadde svært lite å komme med offensivt, og Grüner kunne gå til første pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Grüner-keeper Ekeberg en levende vegg

Andre periode ble ikke like bra fra Dælenenga-laget, men de skapte fortsatt de største mulighetene tidlig i perioden. Spesielt i overtallsspill hadde østkantgutta flere store sjanser til å øke ledelsen tidlig i perioden. Spesielt tidligere Lillehammer-spiller Haavard Steen var nære på å øke ledelsen

Utover i perioden kom Lillehammer mer med, men de helt store sjansene uteble. I tillegg stod Grüner-keeper Jesper Ekeberg som en levende vegg mellom stengene. Perioden ebbet ut med fortsatt Grüner-ledelse.

Den siste perioden ble adskillig tyngre for Grüner, men startet positivt. Etterhvert kunne en se at de nyopprykkede slet med å holde tempo og intensitet oppe. Det skulle vise seg å bli viktig for utfallet av kampen.

Grüner-spillerne ga alt lørdag ettermiddag Her murer de igjen foran keeper Jesper Ekeberg. Foto: Christian Boger

Med åtte minutter igjen fikk Kristian Kucera en to-minutters utvisning. Akkurat når Grüner tror de har klart seg gjennom utvisningen, og Kucera er tilbake på isen, scorer Lillehammers Håkon Stormli.

Bare sekunder senere klarer gjestene å gå opp til 2-1 ved Joakim Arnestad.

Helt mot slutten får Grüner en sjanse i overtall, men pucken vil ikke inn. I stedet setter Lillehammers Brenden Ellis pucken i åpent mål, og gjestene kunne ta med seg alle tre poengene hjem til Mjøsas nordligste bredder.