Neste sesong kan Grüner-fansen se fram til Getliga-hockey i Grüner ishall på Dælenenga. Foto: Christian Boger

Endelig opprykksjubel for Grüner på hjemmebane. Tross stygt tap for Narvik

Opprykket til Get-ligaen var klart sist torsdag, så Grüners kamp mot Narvik betydde ikke all verden. Viktigst er det at fra neste sesong skal igjen lilla flagg vaie når Vålerenga, Storhamar og resten av eliten kommer til ishallen på Dælenenga.

Publisert

Grüner Hockey ble klare for eliteserien i ishockey for første gang på 42 år torsdag. Da betydde det ikke så mye at det ble et solid nederlag der målsifrene endte 10-3 i gjestenes favør søndag.

— Opprykket har nok ikke sunket helt inn enda. Det er fortsatt litt uvirkelig. Når søndagens kamp er gjort unna skal vi sette oss ned og begynne arbeidet med neste sesong, sier en fornøyd sportslig leder Trond-Erik Larsen.

— Tror vi holder oss oppe

Opprykket betyr en ny hverdag også for Grüners supportere. Nå skal klubben i deres hjerte opp mot storlag som Vålerenga, Storhamar og Stavanger neste sesong. Tidligere hockeyformann i klubben Vegard Holm var selv i Hønefoss da østkantklubbens opprykk var klart torsdag.

— Det var utrolig morsomt å kunne være til stede og feire opprykket etter kampen mot Ringerike. Neste sesong blir selvfølgelig mye hardere, men jeg tror vi skal klare å holde oss i Get-ligaen, påpeker han overfor VårtOslo.

Emil Näsholm og Vojtech Zunek på er farlig visitt foran Narvik-keeper Joona Partanen. Mål ble det ikke denne gangen. Foto: Christian Boger

Også tidligere storspiller og Grüner-legende Kjell Syvertsen har troa på at gutta fra Dælengenga skal sparke godt fra seg i Get-ligaen.

— Gutta har gjort en kjempesesong. Et opprykk er positivt for hele klubben, og jeg tror vi skal bite godt fra oss iblant eliten neste sesong, sier Syvertsen.

— Fortsatt lokalklubb for Grünerløkka

Opprykket til tross. Lite kommer til å endre seg i klubbens profil, selv om noen av landets største hockeynavn kommer på besøk til Grüners ishall på Dælenenga neste år.

— Vi skal fortsette å være en klubb som utvikler egne spillere. Her blir det ikke snakk om store investeringer. Vi skal drive fornuftig og være en klubb med en klar lokal forankring, understreker Grüner-trener Robert Johansen.

� All ære til gutta for en utrolig sesong og opprykk. Nå ser vi bare framover, sier Grüner-trener Robert Johansen. Foto: Christian Boger

Selv om Johansen så sine elever få en skikkelig hockeyleksjon av gjestene fra Narvik under søndagens kamp, er han ikke i tvil om at gutta hans fortjener å rykke opp.

— Det bor veldig mye i dette laget. Nå må vi bruke sommeren godt både på trening og for å sørge for at neste års spillerstall blir så god som mulig. Det skal bli gøy å måle muskler med landets beste hockeylag neste sesong, smiler han.

—Nesten uvirkelig

Lagkaptein Sebastian Skaar har erfaring fra Getliga-spill med både Frisk og Tønsberg. Nå har han seks sesonger bak seg i Grüner. Selv tre dager etter bragden på Hønefoss sliter han med å helt fatte at Dælenenga-klubben skal spille på øverste nivå neste sesong.

� Vi skal ikke glemme hvem vi er, selv om vi har rykket opp til Get-ligaen, lover Grüner-kaptein Sebastian Skaar. Foto: Christian Boger

— Det er som man tror det er en drøm. Jeg har flere ganger måttet klype meg i armen for å skjønne at det vi nå opplever faktisk er virkelig. All ære til alle gutta som har stått på og levert maks gjennom en hel sesong. Dette er bare helt fantastisk, jubler kaptein Sebastian Skaar.

Nå blir det en fortjent treningsferie på Skaar og lagkameratene før oppkjøringen til første sesong i Get-ligaen. I mellomtiden starter arbeidet med å utforme spillerstallen. Foreløpig har ikke sportslig leder Trond-Erik Larsen helt oversikten over hvordan laget vil bli seende ut i deres første sesong i Get-ligaen.

— Vi ha ikke rukket å tenke så mye på neste år enda. Det vi vet er at det er noen spillere som har signalisert at de ikke har mulighet til å satse videre. Nå må vi sette oss ned å legge puslespillet for neste sesong, forteller Larsen.

Flere nummer for små

Etter kampen søndag var det godt at opprykket var sikret. Til tross for at Grüner tok ledelsen og spilte en godkjent førsteperiode, skulle det ut over i kampen vise seg at osloklubben ble noen nummer for små for motstanderne fra Nordland.

Veteranen Emil Näsholm scoret i Güners siste kamp før opprykk til Get-ligaen. Grüner ble likevel noen størrelser for små og tapte kampen mot Narvik 10-3. Foto: Christian Boger

Etterhvert gikk det alt for fort for Grüner-gutta og de hang rett og slett ikke med. Til slutt ble det stygge 10-3 i målprotokollen.

— Mye av piffen gikk ut av oss etter seieren på Hønefoss på torsdag. Denne kampen betyr egentlig ikke noe for noen av lagene og det ser du tydelig. Vi er egentlig ikke så mye svakere en Narvik. I dag lyver resultatet veldig, mener Grüner-kaptein Skaar.

Powered by Labrador CMS