Vålerenga-jentene depper etter ha gitt bort seieren mot Avaldsnes med det siste sparket på ballen lørdag. Foto: Bjørnar Morønning

Vålerenga-jentene hadde seriesølv og mesterliga-kvalik i lomma helt til nest siste spark på ballen

Vålerengas damelag hadde matchball og kunne avgjøre hjemme på Intility mot Avaldsnes. Men nå blir det ikke klart om VIF får seriesølv og mesterliga-kvalik før om to uker.

I over 30 minutter hadde Vålerenga-jentene seriesølvet og kvalifiseringsspill til Mesterligaen i lomma hjemme på Intility arena lørdag. Så scoret Avaldsnes i kampens nest siste spark på ballen, og sluttresultatet ble 1-1.

— Dette var helt for jævlig og utrolig surt. Jeg føler vi har full kontroll på kampen, og så scorer Avaldsnes helt på tampen av overtiden, sier Vålerengas sportslige leder Eli Landsem til VårtOslo rett etter kampslutt.

Avgjøres mot Arna Bjørnar

Da fløyta gikk for full tid var det tydelig oppgitte og frustrerte Vålerenga-spillere som gikk av banen i novemberkulda på Valle Hovin.

Helt mørkt er det likevel ikke selv om Klepp vant sin kamp lørdag. Vålerenga-jentene er fortsatt to poeng foran rogalendingene, og møter Arna Bjørnar borte i siste seriekamp lørdag om to uker.

Beskjeden fra tribunene var klar lørdag. Foto: Christian Boger

— Dette skal vi klare

— Vi reiser til Bergen med god tro på at vi skal klare sølvet. Arna Bjørnar er et lag vi skal slå, men i fotball vet man aldri. Hver eneste kamp lever sitt eget liv. Jeg tror likevel vi tar sølvet, sier den sportslige lederen.

Vålerengas vanligvis sterke angrepstrio stanget stadig mot en forsvarsmur av Avaldsnes-spillere. Foto: Christian Boger. Foto: Christian Boger

For Landsem og VIF-jentene hennes var poengtapet lørdag av den sure sorten. Ute på banen var østkantlaget det klart beste lager i samtlige 90 minutter.

— Dette er en kamp vi har full kontroll på, men vi er ikke giftige nok i angrepsspillet vårt i dag, mener Landsem.

—Stillestående og upresist

Første omgang ble ikke noen blendende fotballforestilling fra noen av lagene. Akkurat som mot Arna Bjørnar forrige helg virket det som om Vålerenga-jentene slet med å komme skikkelig i gang.

Det manglet ofte både på pasningspresisjon og bevegelse framover på banen. I tillegg lå Avaldsnes kompakt i forsvar, og var svært vanskelige å trenge igjennom for et upresist Vålerenga-lag.

Mot slutten av omgangen ble det mer liv i oslojentene. Blant annet hadde kaptein Sherida Spitse et farlig skudd som strøk tverrliggeren, men mål ble det ikke og lagene kunne gå til pause med 0-0.

Til tider gikk det hardt for seg ute på kunstgresset på Intility lørdag. Her der det Maruschka Waldus som får seg en skikkelig trykk av Avaldsnes-keeper Louise Högrell. Foto: Christian Boger

— Jeg synes vi gjør en mye bedre førsteomgang enn i Bergen for en uke siden, men det mangler litt offensivt, mener Eli Landsem.

Victoria Ludvigsen trodde hun avgjorde

Andre omgang ble fra hjemmelagets side en mer velspilt omgang enn hva den første var. Selv om de nok en gang slet med å skape de helt store sjansene.

Etter 58 minutter skulle alt endre seg til det bedre, og tenne håpet om sølvmedalje på Valle.

En lang ball nedover venstrekanten blir feilvurdert av Avaldsnes-keeper Louise Högrell, som er på en skikkelig bærtur.  Ballen slås inn  foran mål, der målet er tomt, og Victoria Ludvigsen setter ballen i nettet.

Der og da tror de aller fleste av de 646 tilskuerne på Intility at Vålerenga-jentene er sikret både sølvmedalje og kvalifiseringsspill til Champions League.

Victoria Ludvigsen jubler for målet hun trodde sikret Vålerenga-jentene seriesølvet. Slik ble det ikke. Nå Må VIF avgjøre borte mot Arna Bjørnar om to uker. Foto: Bjørnar Morønning

Men slik skal det ikke gå.

¨Dommertrioen legger til tre minutter og med så og siste spark på ballen sikrer Avaldsnes brasilianer Giovanna de Oliveira at vestlendingene får med seg ett ufortjent poeng fra hovedstaden.