C´est la bab serverer kebab med inspirasjon fra alle verdens hjørner. Foto: Kristin Svanæs-Soot
Hurra for vegansk kebab på C´est la bab
Endelig slipper vi å slafse på en stor pakke med ekstreme mengder kinakål, kjøtt på pinne og mais med saus, som renner overalt. Og aller best, vi slipper den gusjegrønne chilien som man får stappet inn i all kebab i hele byen.
Restaurantene popper opp over alt på Solli Plass. Innen en fem minutters radius finner du flere burger-restauranter, en champagneria, to pizzeriaer, diverse fast-food filialer, et nytt restaurantkonsept i Bygdøy Allé, to indiske, en asiatisk, en italiensk familiedrevet, en suppe-i-brød… Listen er lang. Dette må være et av de stedene i Oslo med størst restaurant-tetthet.
Dagens lunsjbesøk går til et kebabsted, «C´est la bab». De serverer i all hovedsak kebab med inspirasjon fra alle verdens hjørner, men tar kjøtt-på-pinne et steg videre, inn fra gata og til dekket bord.
Fakta Veggismandag
Bak Veggismandag står Kristin og Beathe. De driver Mandel & Sesam, et fotobyrå rettet mot grønn livsstil, bærekraft og plantebasert mat. Hver mandag deler de et grønt måltid i Oslo, uten å bruke de store summene. Kristin spiser vegansk, Beathe vegetarisk.
Perleglad for vegansk kebab
Vi kommer til årets tidligste lunsj, klokka 11, og de har akkurat åpnet dørene. Det er kanskje ikke så rart vi er alene der, og vi får servitørens fulle og vennlige oppmerksomhet. Kristin er perleglad for vegansk kebab, og jeg velger den vegetariske.
– Det er jo ikke en selvfølge med vegansk når man er på en kebabrestaurant, så pluss for det! roser Kristin.
Annonse
En høy oransje sofa deler lokalet i to, på den ene siden er det intime og eksotisk utseende båser, mens det på den andre siden er en moderne bar.
– Hva skal vi kalle dette, fløyels-minimalisme? spør Kristin. – Det er liksom ikke så mye greier her, men det er likevel mange forskjellige farger og teksturer, og kunsten er litt retro-moderne. De prøver helt klart å være mye på en gang. Kanskje de prøver å speile menyen?
Grillet jordskokk og baba ganoush
Kebaben kommer hurtig til bordet, og vi beundrer de fargerike sammensetningene. Kristins veganske er basert på grillet jordskokk og serveres med baba ganoush, saltbakt rødbete, syltet gulrot og hvitløkchips.
– Vanligvis føles jo ikke kebab akkurat hverken lekkert eller sunt! Dette derimot…, sier Kristin. Kebab inntas ofte på vei hjem fra byen. Nå sitter vi derimot på Oslo vest, med serviett på fanget, og får alskens grønnsaker tilberedt på omsorgsfullt vis, dandert på midten av en tortilla.
– Denne smaker jo ikke kebab akkurat, men det er godt! utbryter Kristin.
– Jordskokk er jo bare skikkelig digg, og selv om det er mye som skjer på en gang, smelter det godt sammen i munnen.
En gourmet-kebab
Den vegetariske er indisk-inspirert, og hovedingrediensen er paneer-ost. Den serveres med paprika, løk, myntechutney, syltet agurk, grillet bok choi, limeyoghurt, za'atar og koriander. Det hele er lekkert presentert på lefse, ikke noe tykk pita her nei, og jeg kan til min store begeistring spise kebab med kniv og gaffel!
Endelig slippe å slafse på en stor pakke med ekstreme mengder kinakål, kjøtt på pinne og mais med saus som renner overalt. Og det aller beste: å slippe den gusjegrønne chilien som man får stappet inn i all kebab i hele byen. Dette er en skikkelig gourmet-kebab.
Totalopplevelsen er veldig god. De grønnsaksfylte kreasjonene er vakre å se på, smaken er god, selv om noen vil påpeke at det ikke minner det minste om kebab. Betjeningen er vennlig, men vi synes det er litt rart at vi ikke kan få plantemelk i kaffen, all den tid de faktisk har vegansk mat på menyen.