På bildet jubler VIFs Jonas Oppøyen for scoring mot MS. Men oslolagene fikk minst å juble for da kompensasjon for koronastans i sluttspillet ble delt ut.
På bildet jubler VIFs Jonas Oppøyen for scoring mot MS. Men oslolagene fikk minst å juble for da kompensasjon for koronastans i sluttspillet ble delt ut.

VIF ishockey og MS får lavest korona-kompensasjon av alle topplagene

Mens de dominerende lagene Storhamar Dragons og Stavanger Oilers får 5,1 millioner kroner hver, må VIF ishockey nøye seg med 1,8 millioner. Bare lillebror fra Manglerud fikk mindre enn St. Halvards menn.

Publisert

Det har versert mange rykter om hvordan, hvor mye og når sluttspillslagene i den norske toppserien i ishockey skulle få kompensert for tapte inntekter i forbindelse med at korona-pandemien satte en stopper for årets NM-sluttspill.

— Mange parametere er vurdert, og ulike simuleringer er utarbeidet. Det er arrangementet i år som kompensasjonen dekker, og dermed er det flere faktorer som ble vurdert. Klubbene ble presentert fordelingen i dag, og alle støttet NIHFs fordeling, forklarer generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund.

— Lider under at vi ikke hadde Jordal

Vålerenga ishockey har som mange kjenner til måttet spille flere sesonger i Furuset Forum i påvente av at nye Jordal Amfi skal stå klar. Og klubben klager ikke på forbundet selv om VIF får lavere kompensasjon enn andre toppklubber.

— Først og fremst er vi glad for at vi bor i et land der myndighetene er istand til å gi oss en kompensasjon, sier daglig leder i Vålerenga ishockey, Jon Thore Thorstensen.

— Når det er sagt, er dette nok et eksempel på hvordan klubben har fått lide de årene vi har vært borte fra Jordal. Hadde vi vært tilbake på Jordal denne sesongen, hadde tilskuergjennomsnittet vært betydelig høyere, avslutter Thorstensen.

I garasjen på Manglerud kan de vente seg en innbetaling på drøyt 1,1 millioner kroner.

—Vi er veldig fornøyde med den jobben forbundet og Norsk Topphockey har gjort. Dette var en viktig kompensasjon for oss da sluttspillet ble avlyst, sier Cecilie Olsen, daglig leder i MS.

Samlet 22,8 millioner i kompensasjon

Etter planen skal neste sesong i gang i september, dersom ikke koronaen stikker flere kjepper i hjulene for lagene. Uansett når pucken blir droppet skal VIF ishockey i all fremtid spille sine hjemmekamper på Jordal.

Samlet får de åtte norske toppklubbene i ishockey drøyt 22,8 millioner kroner. Her er alle beløpene fordelt på de ulike klubbene (i millioner kroner):

  • Stavanger: 5,1
  • Storhamar: 5,1
  • Lillehammer: 2,525
  • Sparta: 2,5
  • Stjernen: 2.340
  • Frisk: 2,3
  • VIF: 1,8
  • MS: 1,15
Powered by Labrador CMS