Frode Myrhol (t.v.) lå an til å tape lederkamp mot Cecilie Lyngby før valgkomitéen fant frem til et kompromiss.
Frode Myrhol (t.v.) lå an til å tape lederkamp mot Cecilie Lyngby før valgkomitéen fant frem til et kompromiss.

FNB-strid avblåst: Cecilie Lyngby og Frode Myrhol deler jobben som partileder

En enstemmig nominasjonskomité i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) gikk inn for delt lederverv for Frode Myrhol og Cecilie Lyngby. — Jeg kommer til å følge med, også om jeg får plass på Stortinget, sa Lyngby.

Publisert

— For meg har det alltid vært viktig å ha styring på den politiske biten. Derfor er den foreslåtte løsningen noe jeg er veldig, veldig fornøyd med. Om landsmøtet støtter det, vil jeg fortsette med det jeg alltid har ønsket å jobbe med, nemlig politikk, sa Frode Myrhol til landsmøtet ifølge Stavanger Aftenblad.

Landsmøtedelegatene i salen på Hotel Clarion Oslo Airport svarte med applaus.

FNB-splittelse i Oslo

Cecilie Lyngby er i dag heltidspolitiker for FNB i Oslo bystyre. Tross intern strid i fylkeslaget til Folkeaksjonen nei til mer bompenger i Oslo, sikter Lyngby seg inn på en stortingsnominasjon før valget neste høst.

FNB gjorde et svært godt kommunevalg i 2019 og kom inn med fire representanter i Oslo bystyre. Nå har imidlertid en representant brutt ut av bystyregruppa sammen med flere vararepresentanter. Likevel satser Lyngby på en stortingsplass om et knapt år.

— Jeg vil takke for masse tillit. Å dele et lederverv med Frode. All tyngde og alle ryggsekker som lå på mine skuldre i går, er borte. Mitt motto er å si ifra. Det kommer jeg til å fortsette med om jeg får tilliten fra dere. Jeg kommer til å følge med, også om jeg får plass på Stortinget, sa Lyngby.

Østlandsflertall i valgkomité

Valget ble gjennomført med applaus fra landsmøtedelegatene.

Lørdag fortalte Myrhol om sjokket over at han risikerte å bli vraket som partileder i FNB, som han selv grunnla i Stavanger i 2014. Et østlandsdrevet flertall i valgkomitéen pekte på Lyngby fra Oslo som ny leder.

Etter valget sier Myrhol til avisa at løsningen kom på plass lørdag kveld.

— Jeg blir politisk leder, og Cecilie blir administrativ leder. Dette tror jeg er lurt for partiet., sier Frode Myrhol.

Powered by Labrador CMS