— Hvis landsmøtet ber meg om det, vil jeg plukke opp hansken, sier Cecilie Lyngby.
— Hvis landsmøtet ber meg om det, vil jeg plukke opp hansken, sier Cecilie Lyngby.

Cecilie Lyngby kan bli ny partileder i FNB dersom Frode Myrhol vrakes på landsmøte

— Dette er vanskelig for meg, fordi jeg er venn av Frode, sier Cecilie Lyngby om lederstriden i FNB. På landsmøtet kan partileder Frode Myrhol bli vraket, og Lyngby seiler opp som kandidat til toppvervet.

Publisert

Det er Frode Myrhol som selv sier til Stavanger Aftenblad at han risikerer å bli kastet som partileder under helgens landsmøte i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB).

Valgkomiteen er splittet og har levert en delt innstilling. Oslo, Viken og Vestland/Telemark har pekt på Cecilie Lyngby fra Oslo, mens Myrhol har støtte bare fra deler av komiteen.

Myrhol bekrefter at han vil tre ut av sentralstyret om han ikke blir valgt som partileder.

Lyngby bekrefter at hun er lederkandidat

— Jeg er selvfølgelig sjokkert over at dette kommer så tett inn mot landsmøtet. Dette burde vi hatt en god prosess på. Da hadde dette vært enkelt. Jeg håper at det i løpet av helgen vil komme en enstemmig innstilling på sentralstyret, sier Myrhol.

Myrhol mener også forslag til prinsipprogram viser at landsmøtet og lederskapet kan bli en problematisk affære. Utkastet inneholder en rekke uenigheter mellom først og fremst sørvest og østlandet.

Lyngby bekrefter overfor avisa at hun vil ta over som partileder om landsmøtet peker på henne.

— Dette er vanskelig for meg, fordi jeg er venn av Frode. Jeg skulle ønske at det ikke var sånn. Men min greie er å lytte til folket. Medlemmene er folket. Da må jeg lytte, og hvis landsmøtet ber meg om det, vil jeg plukke opp hansken, sier hun.

Powered by Labrador CMS