Mandag 20. juni kan man se røyk og redningsoperasjoner på Nesoddbåten Prinsen.
Mandag 20. juni kan man se røyk og redningsoperasjoner på Nesoddbåten Prinsen.

Røyk fra med Nesoddbåten

– Beredskapsøvelsen mandag er en unik mulighet for Ruter og nødetatene til å gjennomføre felles øvelse på en elektrisk båt.

Publisert

Mandag 20. juni kan man se røyk og redningsoperasjoner på Nesoddbåten Prinsen, som ligger til kai på Grønlia i Oslo. Dette er kun en øvelse. Alle nødetatene deltar i øvelsen.

Nesoddbåtene er elektriske og har kjørt på strøm i et par år. Fem nye elektriske øybåter fases fortløpende inn i trafikk denne sommeren. De kjører til øyene i Indre Oslofjord. Overgangen til batteridrevne båter innebærer en annen teknologi.

– Beredskapsøvelsen er en unik mulighet for Ruter og nødetatene til å gjennomføre felles øvelse på en elektrisk båt. På den måten bedrer vi samhandlingen og skaper en felles situasjonsforståelse. Det gjør alle parter bedre rustet til å håndtere eventuelle uønskede hendelser som kan oppstå, sier Ruters beredskaps- og sikkerhetssjef Cato Holter.

Redusert kapasitet og innstilling

I forbindelse med at Nesoddbåten Prinsen er i bruk i denne øvelsen, vil det bli noe redusert kapasitet på linje B10 til fra Aker brygge til Nesoddtangen. Spesielt i tidsrommet 14:30 - 18:00 vil enkelte avganger på B10 bli erstattet med hurtigbåt, som har plass til færre passasjerer.

Det vil også bli to innstilte avganger på linje B20 fra Aker brygge til Vollen/Slemmestad. Avgangen klokken 15:45 og 16:55 blir innstilt mandag 20. juni.

– Vi beklager ulempene dette medfører, og oppfordrer til å sjekke reiseplanleggeren og tilpasse reiseaktiviteten i dette tidsrommet, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen.

Powered by Labrador CMS