Konsernsjef Tone Wille i Posten ved den aller første Pakkeboks. Foto: Birger Morken / Posten

En firkantet pakkeboks vil prege Oslos bybilde fremover. I dag ble den første løftet på plass

Posten vil sette ut 100 pakkebokser i Oslos gater i år. Her kan du hente pakkene du bestiller på nettet.

Publisert

Pakkeboks er en selvbetjent, døgnåpen automat som skal gjøre det enklere for folk å hente pakkene sine. Pakkeautomaten går på batteri og kommuniserer med mottakerens telefon via Bluetooth. Posten skal teste pakkeboksene frem til juni 2020.

– Jeg har store forventninger til de nye pakkeboksene. Posten er opptatt av å finne gode løsninger for å gjøre hverdagen enklere for folk. Tid er et knapphetsgode og kundene våre ønsker mer fleksibilitet, derfor er det viktig at vi tilpasser oss deres behov, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

Står rundt om i bybildet

For å spare kundene for tid, skal de nye pakkeboksene plasseres ut i nærheten av der folk bor og ferdes. Sporveien stiller flere av sine holdeplasser til disposisjon og kan dermed bidra til mer miljøvennlig og bærekraftig distribusjon av pakker i tråd med både Sporveien og Oslo kommunes ambisjoner.

– Dette er god mobilitet i praksis og vi legger til rette for nye inntekter til kollektivtrafikken, sier konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien i en pressemelding.

Konsernsjef i Sporveien Cato Hellesjø og Posten-sjef Tone Wille på Sportsplassen trikkeholdeplass på Nordstrand, hvor den første utleveringsboksen står. Foto: Birger Morken / Posten

Først i Oslo

I løpet av første halvår 2020 skal det settes ut nærmere 100 pakkebokser i og utenfor Oslo, for å teste løsningen. I løpet av denne tiden skal Posten samle erfaring og gjøre eventuelle forbedringer. Hvis kundene er fornøyde og pakkeboksene tas i bruk, er planen at de gradvis skal plasseres ut over hele landet. Løsningen vil i så fall være et supplement til Postens 1600 eksisterende hentesteder.

De stedene hvor pakkeboksene kommer i første halvår er på:

  • Sæter (Trikk)
  • Sportsplassen (Trikk)
  • Frøen (T-bane)
  • Majorstua T-bane (T-bane)
  • Bekkestua T-bake (T-bane)

Etter hvert vil Pakkeboks også kunne benyttes til retur til nettbutikk og til å sende pakker til privatpersoner.

Powered by Labrador CMS