— To anmeldelser er opprettet på festarrangør og deltakere på private fester, opplyser politiet.

Politiet strammer grepet: Tre anmeldelser for brudd på koronaregler i Oslo i natt

Oslopolitiet varslet tidligere i uken at brudd på koronaregler ville bli straffeforfulgt. Natt til lørdag har politiet anmeldt brudd på smittevernregler ved to fester. I tillegg er ett brudd på karantenebestemmelser anmeldt.

Publisert

— To anmeldelser er opprettet på festarrangør og deltakere på private fester. Den tredje saken handlet om brudd på karanteneplikten etter utenlandsopphold, forteller operasjonsleder Cathrine Sylju i ‎Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Tidligere denne uke varslet politiet i Oslo at brudd på smittevernbestemmelsene fra og med fredag kunne føre til bøter på opp til 20.000 kroner. Nå viser politiet at de mener alvor.

— Vi har i natt prioritert å følge opp gjeldende smittevernsbestemmelser i distriktet, skriver politiet på Twitter.

— Bøter avgjøres iløpet av lørdag

Operasjonsleder Cathrine Sylju opplyser at festene natt til lørdag brøt regelen om flere enn ti personer i private sammenkomster og varsler reaksjoner mot både arrangør og deltakere.

— Eventuelle bøter eller forelegg blir avgjort av jurist i løpet av dagen lørdag, sier Sylju.

Oslo har fått strengere koronaregler og politiet sier de nå følger opp innstrammingene.

— Hvis råd og henstillinger ikke følges kan politiet gi pålegg for å sikre at reglene overholdes. Åpenbare og gjentatte brudd på smittevernloven vil kunne bli anmeldt, sa stabssjef Harald Nilssen fra Oslo politidistrikt til VårtOslo forrige uke.

Samtidig informerte Harald Nilssen om at politiet ikke ville sette i gang med noen ekstra koronakontroller.

— I utgangspunktet igangsetter vi ikke egne, systematiske smittevernkontroller, men vil håndheve innenfor rammen av vår daglige tjeneste, sa stabssjefen.

Riksadvokaten med eget koronadirektiv

I Riksadvokatens håndhevingsdirektiv for covid-19, de nasjonale retningslinjene for korona for alle kommuner i Norge, står det beskrevet hvilke typer handlinger som er straffbare.

Her står det blant annet at brudd på møteforbud, karantene eller isolasjon kan resultere i bøter på 20.000 kroner eller 15 dagers fengsel. Samtidig informerer Oslopolitiet om at mangel på bruk av munnbind der det er påbudt kan resultere i en bot på 2.000 kroner.

Tidligere har politiet gitt råd om og veiledning ved brudd på smittevernbestemmelsene, men nå blir brudd på reglene anmeldt når det gjelder «aktiv smittespredning, brudd på karantene, gjentatte brudd og ikke etterfulgte pålegg», heter det i en pressemelding.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS